Hotovo, podepsáno. První letní posilou SFC je Jiří Janoščín

28. 6. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – První letní posilou Slezského FC se stal Jiří Janoščín. Osmadvacetiletý obránce s naším klubem podepsal roční kontrakt, jehož součástí je také opce.

Odchovanec brněnského fotbalu, který začínal v Dosta Bystrc-Kníničky a prošel Zbrojovkou, se krátce mihl také v tehdy třetiligové Holici. Pak už zamířil do Třince, kde patřil k jeho dlouholetým stálicím. Pod Javorovým za sebou nechal v součtu sedm sezon, teď ovšem bude oblékat opavský dres.

„Když se mi Opava poprvé ozvala, bylo mi hned jasné, kam chci dál směřovat svou kariéru. Musím říct, že mě to potěšilo. Po jednáních s panem Kolínkem jsem neměl pochyb o velkém zájmu Opavy. Jedinou otázkou, která zbývala vyřešit, bylo domluvit se na podmínkách, ale společnou řeč jsme našli opravdu rychle,“ popisuje Jiří Janoščín.

Borec, jenž má na svém kontě 167 druholigových startů, se v Městských sadech připravuje již od minulého týdne, v sobotu si střihl poločas v přípravném duelu s Púchovem. Zkušený fotbalista se těší hlavně na atmosféru, kterou umí vytvořit opavští fanoušci.

„Je to pro mě velké lákadlo. Každý o tom ví a každého hráče tohle táhne. Slezský je navíc klub s obrovskou tradicí a já jsem nadšený, že tady můžu být,“ usmívá se první letní akvizice SFC.

Očima Jaroslava Kolínka 

„Jirka je zkušený borec, který dlouho hrával v Třinci, kde byl i kapitánem. Navíc je v ideálním fotbalovém věku. Věříme, že je pro nás správnou volbou pro levou stranu obrany. Navíc mu změna prostředí může pomoci najít novou energii a chuť do práce. Jsme rádi, že jsme se rychle dohodli na podpisu smlouvy.“

Rozhovor s Jiřím Janoščínem přineseme na našem webu v úterý.


sdílet