Hnaníček prodloužil smlouvu, dres SFC oblékne i Šigut

30. 6. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Kádr Slezského FC na nadcházející sezonu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY už dostává obrysy. V Opavě bude pokračovat zkušený obránce Josef Hnaníček a SFC se upsal také záložník Samuel Šigut.

Čtyřiatřicetiletý bek má zkušeností na rozdávání. V nejvyšší soutěži si zahrál za Znojmo, Příbram a Zlín. Celkem ve FORTUNA:LIZE sehrál 178 utkání. V opavském dresu přidá už třetí sezonu.

Očima Jaroslava Kolínka

„Pepa je zkušený borec. Jsme rádi, že tady bude pokračovat. Na podmínkách naší spolupráce jsme se domluvili také s ohledem na jeho rodinu. Umí dobře komunikovat s mladými hráči. Tým by měl vést svým způsobem jako mentor. Dokáže do mužstva dostat sebevědomí, ale zároveň i klid.“



V Městských sadech bude působit i osmnáctiletý záložník Samuel Šigut, který do Slezského FC přichází na hostování s opcí na přestup.

Očima Jaroslava Kolínka

„Samuel je rychlostním typem hráče s nadstandardními kondičními předpoklady. Jedná se o mladého a velice zajímavého fotbalistu subtilní postavy. Bude muset zapracovat na síle, ale do budoucna je obrovským příslibem. Chceme mít v klubu mladé a talentované hráče, které bychom následně mohli zhodnotit a Samuel může být jedním z nich.“



Ve Slezském FC zároveň skončil záložník Bronislav Stáňa, se kterým se klub dohodl na předčasném rozvázaní smlouvy. Sedmadvacetiletý fotbalista bude působit v Líšni.

„Tento týden dojedeme v současném stavu. Kluci si hrábli, mají za sebou náročné tréninky a v sobotu nás prověří velice kvalitní soupeř z Karviné. Ukáže se morál týmu. Chceme hrát určitým způsobem a uvidíme, jak se budou hráči chovat pod tlakem únavy,“ dodává sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.


sdílet