Samuel Šigut se těší na angažmá v SFC: Mám šanci se tady ukázat

1. 7. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Velkou výzvu má před sebou osmnáctiletý záložník Samuel Šigut. Ten bude ve Slezském FC sbírat své první zkušenosti s profesionálním mužským fotbalem. Jak se těší a jak došlo k jeho přesunu do Městských sadů?

„Byl jsem na stáži ve Slavii. Pak mi zavolal pan Kolínek, tak jsme se sešli a on mi řekl, co by si ode mě představoval a co bych mohl čekat. Dokončil jsem stáž ve Slavii, a pak jsme se společně s panem Černajem rozhodli, že Opava bude pro další vývoj mé kariéry ideální,“ vysvětluje Šigut.

Coby rychlostní typ fotbalisty se nejlépe cítí na kraji hřiště. „Hrával jsem zleva i zprava, ale moje místo je na pravé straně,“ usmívá se.

Jaká byla dosavadní fotbalová cesta osmnáctiletého mladíka? „Začínal jsem ve Frýdku-Místku, kde jsem hrával mládežnické soutěže. Pak jsem odešel do akademie Baníku, kde jsem hrál až do devatenáctky, ale pak už jsem necítil, že bych tam mohl pokračovat. Nedohodli jsme se a šel jsem s panem Černajem do Vratimova,“ popisuje.

Po stáži v pražské Slavii nakonec zakotvil v Městských sadech. Zatím formou hostování, ale v dohodě je zakotvena také opce na případný přestup. V Opavě vidí šanci chytit se a poprvé si naplno osahat profesionální fotbal v mužské kategorii. „Přesně tak. To byl jeden z důvodů, proč jsem tady. Mladí zde dostávají šanci a je možnost se tady ukázat,“ uvědomuje si.

Nadějný fotbalista zná z působení v Baníku i trenéra Romana Westa. „Trénoval mě sezonu v devatenáctce. Zažil jsem pod ním zimní i letní přípravu, takže vím, jaký je to trenér. Náročný. Po hráčích chce, aby byli fyzicky dobře připraveni, takže v létě je to vždy velmi náročné. Na druhou stranu vím, že když to zvládneme, budeme na sezonu dobře připraveni,“ má jasno Samuel Šigut.

Ten už se těší také na skvělé opavské publikum. „O něm samozřejmě vím. Už jsme se s kluky bavili, že se těšíme, až budeme s fanoušky slavit góly,“ přiznává. A jak vidí ambice týmu na novou sezonu? „Jsem tady teprve druhý den, takže tým ještě extra neznám. Nevím, jakou budeme mít kvalitu, ale snad to bude dobré,“ přeje si.


sdílet