Skvělá práce, Opaváci! Materiální pomoc už míří na jih Moravy

1. 7. 2021
Redakce

Opava – Ve spolupráci s našimi věrnými fanoušky a Oblastním spolkem Českého červeného kříže Opava jsme rychle uspořádali sbírku pro obyvatele nejvíce zasažených oblastí na jižní Moravě, kde silné bouřky ve spojení s tornádem připravily o střechu nad hlavou stovky rodin.

A solidarita zafungovala parádně. Během čtyř dní fanoušci na Městském stadionu nashromáždili stovky předmětů, které se ani nevešly do kabiny hostujícího týmu, část sbírky se tak nacházela také v kabině rozhodčích.

Stovky lidí přispělo do materiální sbírky užitečnými předměty – od drogerie a hygienických potřeb přes elektroniku, hračky, deky, matrace, oblečení až po tolik potřebné nářadí či stavební materiály.

Fanoušci většinu předmětů převezli na centrálu Českého červeného kříže do Ostravy, odkud se bude materiál distribuovat do obcí na jižní Moravě dle aktuální potřeby.

A protože se nasbíralo opravdu obrovské množství věcí, část sbírky byla přerozdělena také ve prospěch Charity Opavy a Armády spásy Opava.

Slezský FC Opava uctivě děkuje všem dárcům, kteří se do této dobročinné sbírky zapojili, i všem, kdo se podíleli na její organizaci. Zároveň budeme rádi, když navštívíte naše sobotní utkání s Karvinou a zaplatíte dobrovolné vstupné dle svého uvážení – výtěžek z něj bude předán hodonínskému fotbalovému klubu na obnovu sportovního areálu U Červených domků, který při svém řádění poničilo silné tornádo.

#OpavoPojdme!


sdílet