Slezský FC zamíří na soustředění do Polska, Kubů končí

7. 7. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC příští týden odcestují na soustředění do polského Chořova.

Výprava Slezského FC bude ubytována v hotelu Diament Arsenal Palace v polském Chořově, který se nachází zhruba sto kilometrů od Opavy.

„Do Chořova zamíříme v úterý po tréninku, pobyt začínáme obědem. Hotel disponuje pěkným wellness centrem. Hráči budou mít k dispozici vše potřebné včetně kvalitní stravy. Dvakrát využijeme také kryokomoru. Připravovat se budeme nedaleko na hřišti, které nám půjčí Piast Gliwice,“ popisuje sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.

„Ve středu se pak tým rozdělí na dvě skupiny. Jedna bude mít trénink a po něm absolvuje regeneraci na hotelu. Druhá skupina doplněná o hráče B-týmu pojede do Hlučína, kde sehraje utkání s tamním týmem. Chceme totiž, aby s Tychy většina hráčů odehrála celé utkání,“ vysvětluje Kolínek.

Středeční duel s Hlučínem je na programu v 15 hodin. Generálka s GKS Tychy se odehraje v Ustroni od 11 hodin. Je jisté, že na soustředění už neodcestuje útočník Matyáš Kubů, jehož zkouška v Opavě ve středu skončila.

„Je to kluk, se kterým bychom potřebovali nějaký čas pracovat, ale jak už jsem říkal několikrát, my na to nyní opravdu nemáme prostor. Potřebujeme zkušeného útočníka, který by nám gólově zhodnotil práci celého týmu,“ připomíná sportovní manažer Slezského FC.

Už je v tomto směru nějaký fotbalista na obzoru? „Je to opravdu složité. Zdá se, že takový útočník na trhu momentálně není, ale hledáme různé možnosti,“ dodává Kolínek.

Aktuální kádr Slezského FC Opava

Brankáři (3): Tomáš Digaňa, Mikuláš Kubný, Kryštof Lasák.

Obránci (10): Josef Celba, Joss Didiba, Matěj Helebrand, Matěj Helešic, Josef Hnaníček, Jiří Janoščín, Jan Kadlec, Adam Rychlý, Dalibor Večerka, Jan Žídek (rekonvalescence).

Záložníci (9): Denis Darmovzal, Adam Gorčica, Bartosz Pikul (rekonvalescence), Oliver Putyera, Jan Schaffartzik, Adam Ščudla, Samuel Šigut, Christ Tiéhi, Nataniel Wybraniec.

Útočníci (3): Lukáš Holík, Denis Kramář, Dominik Smékal.

Harmonogram letních přípravných utkání:

sobota 26. června: MŠK Púchov – SFC Opava 1:3
sobota 3. července: SFC Opava – MFK Karviná 0:1
sobota 10. července: SFC Opava – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (10.30, Kobeřice)
středa 14. července: FC Hlučín – SFC Opava (15.00, Hlučín)
sobota 17. července: GKS Tychy – SFC Opava (11.00, Ustroň)

sdílet