Čeká nás třetí prověrka. V Kobeřicích hostíme Liptovský Mikuláš

9. 7. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC před sebou mají třetí přípravné utkání. V sobotu 10. července od 10.30 hodin se na kobeřickém trávníku představí v duelu s nováčkem slovenské nejvyšší soutěže z Liptovského Mikuláše.

„Třetím týdnem pro nás z kondičního charakteru příprava vrcholí. Tenhle týden toho hráči měli v rychlostní vytrvalosti nejvíc. Únava se kumuluje, takže tenhle zápas bychom měli opravdu odehrát ve velké únavě,“ předesílá opavský kouč Roman West.

Ten nebude mít pro sobotní zápas k dispozici záložníka Jana Schaffartzika, kterého trápí drobné zranění, ani obránce Matěje Helešice. „Během náročných tří týdnů se hráči drželi. Nikomu se nic nestalo, akorát zrovna v pátek na tréninku přišel Matěj Helešic s tím, že ho bolí sval. Na víkend tedy dostane volno a do utkání z preventivních důvodů nepůjde,“ vysvětluje trenér Slezského FC.

Jak v sobotu rozloží zátěž mezi jednotlivé hráče? „Pravděpodobně je naposledy ještě protočíme tak, aby si každý zahrál jeden poločas, abychom viděli všechny kluky a zároveň je pošetřili z kondičního a zdravotního hlediska,“ pokračuje West.

„Pak odjíždíme na soustředění a čeká nás generálka s Tychy, kde by hráči měli dostat zhruba šedesát až devadesát minut. Hráči, kteří by v utkání s GKS Tychy neměli tolik prostoru, v týdnu ještě absolvují středeční zápas s Hlučínem,“ doplňuje.

Roman West by tuze rád v kádru přivítal zkušeného útočníka, který by mužstvo táhl gólově. „Příprava trvá tři týdny. Někteří hráči se tady přišli ukázat, ale moc jich tady nezůstalo. Na pozici číslo devět máme jako čistokrevného útočníka v podstatě jen Denise Kramáře. Další kluci jsou spíš podhrotoví útočníci. Do útoku určitě musíme přivést jednoho hráče. Nejen kvůli konkurenci, ale i jako variantu pro některá utkání, kvůli střídání i pro případ zranění,“ má jasno kouč SFC.

Opavský tým v úterý vyrazí na soustředění do Polska, připojí se i nové tváře? „Jarda Kolínek coby sportovní manažer řeší nějaké hráče, takže se může stát, že by se v pondělí někdo připojil a odjel s námi na soustředění. Také se ale může stát, že ne a my musíme počítat i s touto variantou,“ přiznává West.

Sobotní utkání Slezského FC s Liptovským Mikulášem je na programu od 10.30 hodin na hřišti v Kobeřicích. Zápas můžete sledovat také prostřednictvím živého streamu či textového on-line přenosu.

Všichni diváci musí celou dobu pobytu v areálu TJ Sokol Kobeřice dodržovat aktuální nařízení, nosit ochranný prostředek dýchacích cest (respirátor FFP2 či KN95 bez výdechového ventilu) a dodržovat patřičné rozestupy. Zároveň musí dodržet vzdálenost 2 metry od hrací plochy.

Před vstupem do areálu se musíte prokázat jedním z těchto dokumentů:

  • certifikátem o očkování (nejméně 22 dní po 1. dávce ve dvoudávkovém schématu nebo nejméně 14 dní po první dávce v jednodávkovém schématu)
  • negativním PCR testem (ne starším než 7 dní)
  • negativním antigenním testem (ne starším než 72 hodin)
  • potvrzením o prodělání nemoci COVID-19 ve lhůtě 180 dní
  • potvrzením či čestným prohlášením o provedení testování v zaměstnání (ne starším 72 hodin)

Bez jednoho z výše uvedených dokumentů nebude divák vpuštěn do areálu.

Vstupné na utkání: muži 30 Kč, ženy a děti zdarma.


sdílet