SFC už je v Polsku. Potřebujeme vytvořit dobrou partu, ví West

13. 7. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Absolvovali tři zápasové prověrky a nyní fotbalisté Slezského FC pokračují v přípravě na soustředění v Chořově. Jak vypadá nominace a co hráče v Polsku čeká?

„Zatím máme za sebou tři přípraváky – dvě vítězství a jednu prohru s Karvinou. A opět jsme u neproměněných šancí, jinak z toho mohla být klidně výhra či remíza, pokud bychom je proměnili, protože některé příležitosti byly opravdu velké. Každopádně dvě výhry jsou pozitivní. Máme klid na práci,“ říká opavský trenér Roman West.

Ten společně se svým týmem v úterý vyrazil do polského Chořova, který se nachází zhruba sto kilometrů od Opavy. Výprava SFC je ubytována v hotelu Diament Arsenal Palace. Jakou náplň bude mít krátké soutředění?

„Kluci uplynulé tři týdny hodně dřeli, takže na soustředění chceme, aby to z nich spadlo a trochu vydechli. Věřím, že nám to pomůže i na hřišti, abychom byli více lehkonozí a neztráceli jsme jednoduché míče. Mohli bychom díky tomu být i rychlejší a agresivnější v některých situacích, kdy nám to trochu drhne. Pak snad přijde i proměňování šancí,“ přeje si kouč Slezského FC.

„Soustředění chceme věnovat technicko-taktickému nácviku či standardním situacím. Samozřejmostí bude dobrá regenerace a navození dobré atmosféry, v čemž nám obrovsky pomohl sobotní výsledek. Do Polska jsme odjeli dobře naladěni. Kádr prošel mnoha změnami, takže potřebujeme dát dohromady tým. Musíme zkrátka vytvořit dobrou partu,“ dodává Roman West.

Opavský tým soustředění završí sobotní generálkou s GKS Tychy, která je na programu v sobotu 17. července od 11 hodin v Ustroni. Už ve středu si ovšem část týmu střihne přípravák na půdě třetiligového Hlučína.

„Mužstvo se rozdělí na dvě poloviny. Jedna bude mít trénink a po něm absolvuje regeneraci na hotelu. Druhá skupina doplněná o hráče B-týmu pojede do Hlučína, kde sehraje utkání s tamním týmem. Chceme totiž, aby s Tychy většina hráčů odehrála celé utkání,“ uvedl už dříve sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.

Kádr Slezského FC Opava na soustředění v Polsku

Brankáři (4): Tomáš Digaňa, Mikuláš Kubný, Kryštof Lasák, Štěpán Rolný.

Obránci (9): Josef Celba, Joss Didiba, Matěj Helebrand, Josef Hnaníček, Jiří Janoščín, Jan Kadlec, Adam Rychlý, Dalibor Večerka, Jakub Vrána.

Záložníci (9): Denis Darmovzal, Adam Gorčica, Matěj Helešic, Oliver Putyera, Jan Schaffartzik, Adam Ščudla, Samuel Šigut, Christ Tiéhi, Nataniel Wybraniec.

Útočníci (4): Lukáš Holík, Denis Kramář, Bartosz Pikul, Dominik Smékal.


Poznámka: Obránce Jan Žídek do Polska neodcestoval. Pokračuje v rekonvalescenci a individuální přípravě v domácích podmínkách.


Harmonogram letních přípravných utkání:

sobota 26. června: MŠK Púchov – SFC Opava 1:3
sobota 3. července: SFC Opava – MFK Karviná 0:1
sobota 10. července: SFC Opava – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1
středa 14. července: FC Hlučín – SFC Opava (15.00, Hlučín)
sobota 17. července: GKS Tychy – SFC Opava (11.00, Ustroň)

sdílet