Poslední test před startem sezony: Slezský FC změří síly s GKS Tychy

16. 7. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC mají před sebou poslední zápasovou prověrku letní přípravy. V generálce před startem ostré sezony se v sobotu 17. července od 11 hodin představí v duelu s účastníkem polské druhé nejvyšší soutěže GKS Tychy.

Proti polskému soupeři by měli trenéři poslat nejsilnější možnou sestavu. „Předtím jsme sestavu točili po poločasech, ale proti GKS Tychy už to bude jiné. Dopředu jsme avizovali, že v Hlučíně půjde do akce mladší parta kluků, kterým jsme chtěli dát prostor. V sobotu bude hrát zkušenější sestava,“ říká na úvod opavský kouč Roman West.

„Po hráčích budeme vyžadovat zodpovědnost a rádi bychom, abychom na hřišti byli i živější. Je jasné, že na hráčích byla po náročných třech týdnech vidět únava, která se kumuluje, ale po tomhle volnějším týdnu by to z nich snad mělo spadnout,“ přeje si trenér Slezského FC.

Základní sestavu už má v hlavě. „Zhruba z osmdesáti procent máme jasno. Řešíme jen drobné detaily, ale pokud nepřijdou žádná zranění a podobně, sobotní sestava by se měla podobat té, se kterou půjdeme do prvních kol sezony,“ přiznává West.

Jak hodnotí pětidenní soustředění v polském Chořově, které vyvrcholí právě generálkou s GKS Tychy? „Splnilo svůj účel. Co jsme si naplánovali, to jsme také absolvovali. Bylo o nás výborně postaráno. Bydleli jsme ve špičkovém hotelu s dobrou stravou. Měli jsme k dispozici kvalitní hřiště i regeneraci. Vše vyšlo, jak mělo,“ pochvaluje si.

Hráči mimo jiné tužili partu také při paintballu. „Podle ohlasů se to hráčům líbilo hodně. Bylo to pro ně zajímavé zpestření,“ věří Roman West. Sám si ale zbraň do ruky nevzal a masku nenasadil. „Nehrál jsem a dobře vím, proč. Kluci by mi určitě nařezali, hlavně za ty naběhané kilometry,“ dodává s úsměvem.

Sobotní utkání, které se hraje v polské Ustroni, startuje v 11 hodin. Informace z jeho průběhu můžete sledovat na klubových sociálních sítích či prostřednictvím textového on-line přenosu na serveru Onlajny.com.

Živý stream z generálky


sdílet