Potvrzeno. Celba, Kadlec i Putyera budou hrát za SFC

22. 7. 2021
Redakce

Opava – Dres Slezského FC budou v novém ročníku oblékat i obránci Josef Celba, Jan Kadlec a Oliver Putyera, jejichž transfery se papírově dotáhly do zdárného konce.

Šestadvacetiletý obránce Josef Celba, jenž si ve F:NL zahrál za ostravský Baník, Vítkovice či Třinec, přichází do Městských sadů na roční hostování s opcí na přestup.

„Je to kluk, který už něco ve druhé lize odkopal, navíc inteligentní fotbalista. Jeho přednosti jsou v nasazení a bojovnosti. Navíc má chuť se tady prosadit. Věřím, že Opava pro něj bude správná volba a pomůže nám k tomu, abychom vyhrávali,“ říká sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.

Na přestup přichází do našeho klubu další krajní bek Oliver Putyera, jenž si nejvyšší soutěž zahrál v dresu Karviné.

„Jedná se o rychlostní typ hráče, který už má i pár prvoligových startů. Je na tom dobře pohybově a má tah směrem dopředu. Myslím, že ve chvíli, kdy bude naplno makat, má velkou šanci se prosadit. Věřím, že před našimi fanoušky bude schopen dokázat, že fotbal hrát umí,“ hlásí Kolínek.

Smlouvu si ve Slezsku vysloužil i nadějný zadák Jan Kadlec. Dvaadvacetiletý fotbalista míří do Slezského FC na půlroční hostování s opcí na přestup.

„Honza už tady byl v minulosti ve čtrnáctce a patnáctce, takže to tady zná. Je to na tom dobře rychlostně a má kvalitní centr. Navíc je to obrovsky pracovitý kluk a správný charakter. Prošel si svým obdobím a přes malý handicap ukazuje, jak je na sobě schopen pracovat, což může být extra motivace i pro další kluky. Uvidíme, jak se tady za půlroku ukáže,“ dodává Jaroslav Kolínek.


sdílet