SFC nabízí možnost antigenního testování přímo na stadionu

20. 10. 2021
Redakce

Opava – Slezský FC pro všechny své zaměstnance, hráče, trenéry i širokou veřejnost ve spolupráci s certifikovanou laboratoří opět organizuje antigenní testování přímo v areálu Městského stadionu.

„Z důvodu výskytů různých mutací a většího procenta šíření nákazy COVID-19 nejen v Česku je nutné testováním chránit zdraví všech našich hráčů. Na stadionu navíc dochází ke sdružování většího počtu osob, nás nutně vede k tomu, abychom měli situaci pod kontrolou a zabránili jsme možnému přechodu nákazy zejména do A-týmu,“ upozorňuje sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.

Slezský FC proto zajistil pro všechny své hráče, trenéry i zaměstnance možnost testování formou POC antigenních testů přímo na Městském stadionu v Opavě (konkrétně v kabině hostí vstupem přímo z parkoviště), a to v pátek 22. října od 13.00 do 16.00 hodin.

Testovací místo mohou využít také fanoušci i široká veřejnost, kterým tak chceme umožnit výhodu dalšího testovacího místa v našem městě.

Co je potřeba pro antigenní testování

  • Jméno a příjmení
  • Rodné číslo
  • Číslo zdravotní pojišťovny
  • Adresa místa trvalého pobytu
  • Kontaktní telefonní číslo (mobil)

Další důležité informace

  • Pro zajištění průkaznosti výsledku antigenního testu je nutné, aby se testovaná osoba bezprostředně před testováním (tj. alespoň 1 hodinu před testováním) vyvarovala požití alkoholu, cigaret, kávy či ústní vody, aby antigenní testování splnilo svůj účel.
  • Pro řádné provedení antigenního testu je testovaná osoba povinna předložit před absolvováním testu pracovníkovi poskytovatele doklad totožnosti a průkaz pojištěnce.
  • Antigenní test (POC) je prováděný osobám, které mají platné pojištění u kterékoliv zdravotní pojišťovny v rámci veřejného zdravotního pojištění ČR (test je hrazen z veřejného zdravotního pojištění). Test je možné bezplatně opakovat jednou za 3 dny.
  • Vyšetření se neprovádí u osob, která podstoupila plné očkovací schéma některou z vakcín antiCOVID-19, a dále u osob, u kterých neuplynulo více než 90 dnů od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem, a také u osob, kterým byl v posledních 3 dnech proveden antigenní nebo RT-PCR test.
  • V případě pozitivního výsledku bude daná osoba bezodkladně vyrozuměna a bude zahájena její izolace, to vše za účelem minimalizace rizika šíření nákazy onemocněním COVID-19. Pozitivně testované osobě poskytovatel vystaví žádanku na absolvování tzv. referenčního RT-PCR testu, jenž bude proveden poskytovatelem v nejkratším možném termínu.

sdílet