To jsou ony! Do nové sezony jdeme v nových dresech

21. 7. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Nový ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY už se hlásí o slovo a my do něj vkročíme ve zbrusu nových dresech, kterým dominuje svislý pruh modré barvy.

Fotbalisté Slezského FC nastupovali v posledních třech prvoligových sezonách v tradičních pruhovaných dresech. V novém ročníku F:NL se vrací k variantě dresu s jedním – dominantním – svislým pruhem.

V podobných dresech s jedním pruhem už opavský tým nastupoval právě před svým posledním působením v nejvyšší soutěži. Tehdy ovšem byly dresy tmavě modré barvy se žlutým pruhem. V tomto úboru prožili hráči Slezského FC památnou jízdu, která skončila až ve finále MOL Cupu, či suverénní postup mezi elitu v sezoně 2017/2018.

Na úspěšné roky bychom rádi navázali také ve zbrusu nových žlutých dresech, kde je vedle klubového znaku dominantním prvkem svislý modrý pruh. Pod límečkem se nachází logo statutárního města Opavy, které je majoritním vlastníkem klubu. Místo na prsou patří logu hlavního partnera našeho klubu – společnosti ISOTRA.

Drobných úprav doznala i zadní část dresů, kde došlo ke změně fontu jmenovky i čísla. Zůstaly zachovány detaily v podobě nápisu Slezský FC Opava pod límečkem a ve formě písmen SFC ve spodní části číslice.

„Nové dresy jsou opět trochu jiné, než na jaké jsme byli poslední roky zvyklí, ale mi osobně se moc líbí. Navíc jsou z příjemného materiálu. Věřím, že se nám v nich bude dařit a budeme úspěšní,“ říká obránce Jan Žídek.

„I mně se nové zářivě žluté dresy moc líbí,“ usmívá se Lukáš Holík, který bude na zádech nově nosit číslo 9. „Doufám, že mi devítka přinese více štěstí a nastřílím mnohem víc gólů než v předchozí sezoně,“ přeje si osmadvacetiletý útočník.











V těchto dresech jsme slavili postup do F:L








sdílet