Ostrý start je tady! Na úvod sezony doma vyzveme Vlašim

23. 7. 2021
Redakce

Opava – V úvodním kole F:NL změří náš tým síly s Vlašimí. Klub, který v minulosti spolupracoval s pražskou Spartou, je aktuálně partnerským týmem mistrovské Slavie, což se také projevilo do skladby týmu zpod Blaníku.

Pojďme se nyní podívat, s jakým kádrem trenér Martin Hyský ve Vlašimi pracuje. V balíčku fotbalistů, kteří z Edenu dorazili, je brankář Matyáš Vágner, který si svou ligovou premiéru odbyl shodou okolností proti Opavě. Dalším zajímavým fotbalistou je Denis Višinský, který už také ví, co znamená zahrát si za první tým sešívaných. Kvalitu má také Michal Hošek a velmi zajímavě se jeví útočník Denis Alijagič.

Jedná se o bývalého sparťana a také mládežnického reprezentanta Bosny a Hercegoviny. Ze Slavie přišlo do Vlašimi snad osm hráčů, kteří mají svou kvalitu. Viděli jsme je v generálce. Přišel se na ně podívat celý realizační tým v čele s trenérem Trpišovským. Když ke slavistickým mladíkům připočteme například zkušenost v podobě Jandy nebo Červenky, postaví se proti Opavě velmi slušný tým. „Čeká nás nepříjemný a silný tým, který má individuální i týmovou kvalitu. Máme před sebou obrovsky těžký zápas, ale my ho chceme zvládnout. Chceme být lepší než soupeř, vyhrát a dobře se odrazit,“ velí opavský kouč Roman West.

Vlašim míří do Slezska s velkým optimismem. „Jedeme do Opavy vyhrát, stejně jako každé utkání. Takhle to musíme mít nastavené v hlavě od začátku. Samozřejmě musíme mít k soupeři respekt. Opava je kvalitní a zkušený tým, který se může opřít o hráče s ligovými zkušenostmi. Herně náš soupeř nepodával v lize špatné výkony, jen se nedokázal prosadit gólově. V Opavě je navíc fotbalové prostředí a fanoušci tam dokážou vytvořit dobrou atmosféru, což je pro soupeře nepříjemné. Osobně očekávám vyrovnaný zápas,“ říká k sobotnímu duelu v Městských sadech kouč Vlašimi Martin Hyský.

Sobotní zápas v Městských sadech startuje v 17 hodin. Průběh utkání můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu na serveru Onlajny.com.

Delegace rozhodčích

Sobotní utkání Slezského FC s Vlašimí bude jako hlavní rozhodčí řídit Karel Hanousek, na čarách mu budou asistovat pomezní sudí Karel Mikeska (AR1) a Jakub Bureš (AR2). Delegátem FAČR je Pavel Peřina a technickým delegátem LFA je Jiří Trčka.

Co je potřeba ke vstupu na stadion?

Nadále zůstává v platnosti, že všichni diváci s výjimkou dětí do dovršení 6 let věku musí mít po dobu pobytu na Městském stadionu nasazený respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95) a před vstupem do areálu stadionu se budou prokazovat dokladem o bezinfekčnosti:

  • negativní PCR test (ne starší než 7 dní)
  • antigenní test (ne starší než 72 hodin)
  • certifikát o dokončeném očkování (nejdříve 14 dnů po aplikaci poslední dávky)
  • potvrzení o prodělaném onemocnění COVID-19 (ne starší než 180 dnů)

Koupit vstupenky on-line »

Dále platí, že vzdálenost diváků od hrací plochy musí být nejméně 2 metry, občerstvení formou bufetu se umožňuje podávat pouze s nabídkou balených k přímé konzumaci určených jednoporcových potravin a pokrmů, nebo jako bufet s obsluhou.

Kde koupit vstupenky v předstihu?

Vstupenky na domácí utkání Slezského FC je možné zakoupit online v síti Ticketportal, na pobočkách sázkové kanceláře Tipsport (náměstí Osvoboditelů 8/5, Opava-Město či Olomoucká 2421/75, Opava-Předměstí), v kamenné prodejně Sluna Opava (Horní náměstí 152/27, Opava) a ve fanshopu SFC na Městském stadionu v otevírací dny, tj. každý týden v úterý a čtvrtek od 15 do 18 hodin. Další prodejní místa Ticketportalu můžete najít pod tímto odkazem.

Stále platí důrazné doporučení, že při nákupu online si vstupenku vytiskněte. Předejde se tak špatnému načtení čárového kódu u některých typů mobilních telefonů. Důležité je také dbát na neporušení čárového kódu na vytištěné vstupence.

Vstupenky se prodávají na místo. Výhodu tedy mají fanoušci, kteří si zakoupí vstupenku v předprodeji, kde si mohou vybrat sedadlo. Do pokladen, které otevírají hodinu před výkopem, tj. v 16 hodin, putují lístky, které se neprodaly v předprodeji. Návštěvník utkání tak musí respektovat sedadlo, které na něj vyjde.

Zároveň si stále můžete pořídit také permanentní vstupenku na novou sezonu, která svému držiteli zajišťuje celou řadu zajímavých benefitů.

Ceny jednorázových vstupenek v sezoně 2021/2022

Jednotné vstupné
Tribuna A 120 Kč
Tribuny F, G, H 100 Kč
Zlevněné vstupné (důchodci, děti 6-12 let, děti do 6 let bez nároku na sedadlo)
Tribuna A 100 Kč
Tribuny F, G, H 80 Kč

Cena jednorázové vstupenky pro ZTP činí 80 Kč, ZTP/P má vstup zdarma, přičemž doprovod si musí pořídit jednorázovou vstupenku (80 Kč).

Systém vstupů aneb jak se dostanu na stadion?

  • VIP – klasický vstup od Parkhotelu
  • Média – klasický vstup na tribunu přes sekretariát
  • Tribuna A – vstup přes turniket vedle fanshopu a turnikety od ulice U Opavice
  • Tribuna G – vstup přes turnikety od ulice U Opavice
  • Tribuna H – vstup přes turnikety od Střelnice

Tribuna F je uzavřena

Upozorňujeme, že vzhledem k probíhající rekonstrukci je stále uzavřena tribuna F. Žádáme tedy všechny majitele permanentních vstupenek na tuto tribunu, aby pro návštěvu utkání využili jiná místa na stadionu. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení.


sdílet