SFC se těší na šlágr kola, v neděli se představí na půdě Zbrojovky

30. 7. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC před sebou mají první výjezd nové sezony. Opavští se ve šlágru 2. kola F:NL představí na půdě brněnské Zbrojovky. Duel na Srbské startuje v neděli 1. srpna od 20.00 hodin.

„Brno je silný soupeř. Před sezonou vyhlásilo ambice na postup, a když tam Opava hrála dva měsíce zpátky, dostala čtyřku. Favorit zápasu je jasně daný, ale my se nemáme čeho bát. Doma jsme i v deseti podali dobrý a řekl bych i statečný a bojovný výkon,“ vrací se opavský trenér Roman West k úvodnímu duelu s Vlašimí.

„Měli jsme hodně šancí. Poučit se ale musíme z toho, že rozhodně nesmíme tolikrát inkasovat. Vzadu musíme hrát daleko bezpečněji, nejlépe na nulu, a když se nám něco povede vepředu, mohlo by to být zajímavé,“ usmívá se.

Pod Špilberkem chtějí Slezané uspět. „Do Brna jedeme s tím, že chceme bodovat. Soupeře chceme překvapit. Mám informace, že by nás mělo vyrazit podpořit i dost fanoušků z Opavy, kteří nás doma hnali dopředu, i když jsme prohrávali. I pro ně bychom chtěli v zápase něco dokázat, aby se v noci domů vraceli s dobrým pocitem,“ předesílá West.

Ten při tvorbě sestavy nemůže počítat s Josefem Celbou, jenž si odpykává stopku poté, co v duelu s Vlašimí viděl dvě žluté karty a byl vyloučen. „Museli jsme si s tím poradit, ale máme to vyřešeno,“ hlásí kouč Slezského FC.

Odkud podle něj hrozí největší nebezpečí ze strany Zbrojovky? „Na hrotu je zkušený Řezníček, který umí zakrýt spoustu balonů. Na podhrotu jsou tři rychlostní typy – Štěpanovský, Přichystal a Hladík. Uprostřed hřiště jsou kombinačně hrající Čermák či Jirka Texl s Pavlem Zavadilem, který se hodně zapojuje do rozehrávky a tvoří hru,“ popisuje.

„V kombinační hře a rychlosti podhrotových hráčů bude Brno nebezpečné. Na to si musíme dát pozor a zároveň se musíme snažit co nejméně faulovat, protože všichni dobře víme, že Pavel Zavadil kope velmi dobře standardní situace. Tam číhá další nebezpečí,“ zmiňuje někdejší oporu SFC.

Utkání má úvodní výkop na programu v neděli 1. srpna od 20.00 hodin. Průběh zápasu můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Fanouškům Slezského FC náleží pět procent z celkové kapacity stadionu, vstupenky budou v prodeji na místě. Parkovat je možné za sektorem hostů v ulici Vodova.

Podmínky pro vstup na stadion

  • Negativní PCR test, ne starší než 7 dní
  • Negativní antigenní test, ne starší než 72 hodin
  • Potvrzení o dokončeném očkování (od poslední dávky musí uplynout minimálně 14 dní)
  • Potvrzení o prodělaném onemocnění COVID-19 (od pozitivního testu nesmí uplynout více než 180 dní)

Přítomní diváci musejí mít po celou dobu pobytu na stadionu nasazenou ochranu dýchacích cest.

Stadion na mapě


sdílet