Dorostenci jdou do akce, čeká je Sigma. Těšíme se, hlásí Vavruška

30. 7. 2021
Redakce

Opava – Ostrá sezona se hlásí o slovo. Už v sobotu čeká první mistrovský duel devatenáctku a sedmnáctku SFC, která se na hřišti za koupalištěm představí v duelu s olomouckou Sigmou.

„Dlouho se nehrálo, takže se na start musí těšit všichni – naši kluci, trenéři, ale i náš soupeř. COVID-19 nám dal za uši, a pokud jsme si dřív mysleli, že kopání do balonu nám nemůže nikdo vzít, teď jsme zjistili, že to tak je. Tím jsme ale získali novou pokoru a myslím si, že si budeme sakra vážit toho, že můžeme hrát fotbal. Kluci ho nehráli skoro dva roky, což je pro ně naprostá katastrofa,“ míní šéftrenér opavského SCM David Vavruška.

„Jsem zvědavý, co to udělá celkově se soutěží. Posuzovat můžu nyní jen náš tým a věřím, že tenhle tým umí fotbal hrát lépe, než se to klukům v některých zápasech dařilo. Já jim ale věřím. Věřím, že když budou pracovití – což jsou – a budou chtít trénovat, budou zpátky. V tomhle věku je ale rok a půl dlouhá pauza neuvěřitelně dlouhá doba,“ tvrdí.

Opavské výběry kategorie U19 a U17 se na úvod nejvyšší dorostenecké soutěže střetnou s Olomoucí. Jak je na start připravena devatenáctka?

„Tým na mě působí výborně v aspektech, které budeme vyžadovat. A to je přístup k fotbalu, nasazení, disciplína a úsilí se zlepšovat. Zkrátka aby tady někdo v osmnácti letech nechodil s tím, že fotbal už umí, vždyť kolikrát ani v pětatřiceti nejsme hotoví fotbalisté. Celé je to tady o procesu učení a má to končit tady na hlavním stadionu v áčku. V těchto věcech je na tým spoleh. S kluky se nám pracuje velmi dobře,“ dodává Vavruška.

Utkání staršího dorostu startuje v sobotu 31. srpna od 10.30 hodin, sedmnáctka hraje na stejném místě od 12.45 hodin. Utkání mohou navštívit také diváci, ale za splnění jedné z níže uvedených podmínek.

Podmínky pro účast všech osob na utkání:

  • osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo 
     
  • osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV2 s negativním výsledkem, nebo
     
  • osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží jej národním certifikátem o provedeném očkování, nebo
     
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní, nebo
     
  • osoba na místě podstoupí preventivní antigenní test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem,
     
  • osoba absolvovala v rámci povinného testování zaměstnanců stanoveného jiným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví nejdéle před 72 hodinami test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou a byl osobě poskytnut jejím zaměstnavatelem, s negativním výsledkem; tato skutečnost se dokládá potvrzením od zaměstnavatele nebo čestným prohlášením, nebo
     
  • osoba ve škole nebo školském zařízení absolvovala podle jiného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví nejdéle před 72 hodinami test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem, tato skutečnost se dokládá čestným prohlášením, resp. čestným prohlášením zákonného zástupce osoby nebo potvrzením školy.

sdílet