Nemusíme mít hlavy dole, ví Jiří Janoščín. Velí zlepšit produktivitu

2. 8. 2021
Redakce

Brno – Po dvou odehraných kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má Slezský FC na svém kontě jediný bod, byť v obou zápasech nepodal herně vůbec špatný výkon a ukázal svůj potenciál.

„Nemusíme mít hlavy dole. Do příštích zápasů se máme od čeho odpíchnout a zároveň moc dobře víme, co zlepšit. Když to zlepšíme, budeme úspěšní a konečně snad uděláme dobrou sérii,“ věří obránce Jiří Janoščín.

Jirko, zápas v Brně jsme měli výborně rozehraný, ale nakonec z něj po trpké prohře nemáme ani bod…
Myslím si, že jsme nepředvedli vůbec špatný výkon, ale bohužel nás sráží naše produktivita. V každém poločase jsme měli dvě, tři velké šance, soupeři jsme mohli utéct o dva góly, což by pro něj bylo o dost těžší a psychicky by ho to srazilo. 

Bohužel neproměňujeme šance a kvalitní soupeř nás dvakrát potrestal. Strašně těžko se to hodnotí. Člověk chce říct, že se nemáme za co stydět, ale 1:2 znamená prohru a nula bodů. Dokud nezačneme proměňovat šance, vyhrávat nebudeme.

Co pro vás coby odchovance brněnského fotbalu znamená zápas na půdě Zbrojovky?
Už jsem tady proti Zbrojovce hrál, když jsem byl v Třinci. Je to pro mě jeden z prestižnějších zápasů, ale není to něco, že bych z toho byl úplně přemotivovaný. Chystám se na něj jako na každý jiný zápas. Mám tady pár známých tváří, ale z dob, kdy jsem tady působil, už jich tady moc není. I přesto je ale rád vidím a doufám, že i oni mě. (usmívá se) Vždycky se tady rád vracím. 

Na konci května se oba celky potkaly v nejvyšší soutěži. Ta by oběma klubům slušela, že?
Jasně, to je bez debat. Je škoda, že teď oba hrajeme ve druhé lize. Říkám to pořád, že Opava i Brno patří do první ligy.

Na Srbské byl hukot – hlasitě fandily oba tábory fanoušků. Co říkáte tomu, že na stadiony už mohou fanoušci dorazit ve vyšších počtech?
Je to zase úplně o něčem jiném. Neřekl bych ani, že to je fotbal jako předtím, protože lidi si to po té dlouhé pauze více užívají. Je vidět, že lidé si fotbal na stadion rádi najdou cestu. Udělají dobrou atmosféru, a pak se i nám hráčům hraje lépe. 

Máme za sebou dvě kola, a byť to herně není špatné, získali jsme jen bod…
Tohle je psychicky strašně náročné, ale myslím si, že nemusíme mít hlavy dole. Nepředvádíme špatné výkony, máme se od čeho odpíchnout do příštích zápasů a zároveň moc dobře víme, co zlepšit. Když to zlepšíme, budeme úspěšní a konečně snad uděláme nějakou dobrou sérii. 

Proti Vyškovu je tak v sobotu potřeba konečně naplno bodovat...
Jasně, určitě. Vyškov je teď v euforii z postupu do druhé ligy, bude hodně kousat, ale my jsme doma, jsme Opava a musíme ho porazit.


sdílet