Pisačić na příchodu do SFC, Talla Nguer pokračuje ve zkoušce

9. 8. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Na testech ve Slezském FC uspěl chorvatský útočník Luka Pisačić, jenž bude v Městských sadech působit minimálně do konce podzimní části sezony. O budoucnosti Senegalce Mora Talla Nguera se rozhodne v nejbližších dnech.

„Jdeme trochu do rizika, protože nás tlačí čas. Každopádně tento typ útočníka nám chyběl. Luka tady absolvoval několik tréninků, ve kterých ukázal svůj potenciál. Něco v něm určitě je. Zatím jsme se domluvili na půlročním působení s opcí na přestup,“ vysvětluje sportovní manažer Slezského FC Jaroslav Kolínek.

Třiadvacetiletý forvard, jenž měří 190 centimetrů, naposledy působil v srbském klubu OFK Bačka. Rodák ze Záhřebu si doma zahrál za NK Naftaš Ivanić Grad, Graničar Gradip, Strmec Bedenica či za juniorku klubu Slaven Belupo. Za sebou má také angažmá v nižších rakouských soutěžích.

Příchod chorvatského útočníka ještě není zcela dotažen do zdárného konce. Pokud by se transfer podařilo administrativně vyřídit, teoreticky by mohl být Luka Pisačić trenérům k dispozici už pro středeční pohárový duel s Bohumínem. „V případě, že tomu tak nebude, nastoupí do přípravného utkání rezervy s Vratimovem,“ upřesňuje Kolínek.

Béčko sehraje zápas s Vratimovem ve středu 11. srpna od 14 hodin na hřišti za koupalištěm. Je jisté, že do něj naskočí druhý hráč, který je v Městských sadech na zkoušku, Senegalec Mor Talla Nguer (na snímku níže). „Na tréninku taky neměl špatné věci, ale chceme ho vidět v zápase. Po něm se rozhodneme, co a jak dál,“ doplňuje sportovní manažer SFC.


sdílet