Jak se zvednout? Jedině poctivou prací, má jasno Janoščín

1. 9. 2021
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Praha – Duel na Julisce opavským fotbalistům nevyšel. Slezský FC podlehl pražské Dukle 1:3 a po šesti odehraných zápasech má na svém na kontě jediné vítězství. „Měli jsme strašně moc ztrát,“ štve opavského obránce Jiřího Janoščína.

Jirko, zápas na Dukle nám nevyšel. Jak jste ho viděl?
Co nás sráželo, byly jednoduché ztráty, když si otevíráme celou obranu soupeře. V momentě, kdy balon ztratíme, má soupeř strašně moc místa nás překonávat, a to se mu dařilo. Dostali jsme ho na koně, když uděláme chybu hned ve druhé minutě a soupeř jde sám na branku. Naštěstí to domácí nevyřešili, ale celkově těch ztrát bylo strašně moc. Duklu jsme do šancí dostávali sami. Bohužel děláme více a více chyb.

Jak se srovnáváte se změnami ve složení obrany?
Je to trošku složitější, ale musíme si to uhrát. Nejsme v žácích nebo v dorostu, musíme se s tím lépe popasovat a více bojovat. 

Zlepšit potřebujeme i útočnou fázi, že?
Každý se dívá na obranu, protože dostáváme minimálně gól, ale podle mě se obrana odvíjí už od útoku. Otevřená obrana je strašně moc znát, sráží nám to sebevědomí. Jinak o neproměněných šancích to tentokrát až to tolik nebylo. Neměli jsme jich tolik jako proti Chrudimi.

I na Julisce jsme se mohli opřít o podporu našich fanoušků…
Fanoušci za námi jezdí. Fandí doma i venku. Právě i vůči nim mě to moc mrzí. Určitě by si zasloužili lepší výsledky i lepší výkony. Doufám, že to otočíme. 

Z šesti zápasů máme na kontě jediné vítězství. Jak z toho teď ven?
Jedinou cestou je poctivá práce a větší zodpovědnost. Musíme lépe bránit a přidat i vepředu. Zkrátka se musíme odrazit.


sdílet