Christ Tiéhi se v Opavě loučí, přestupuje do prvoligového Liberce

7. 9. 2021
Redakce

Opava – Christ Joël Junior Tiéhi další starty za Slezský FC nepřidá. Z opavského klubu totiž přestupuje do prvoligového FC Slovan Liberec.

„V průběhu neděle byl Slezský FC kontaktován sportovním manažerem Slovanu Liberec panem Koukalem, který projevil o Christa Tiéhiho zájem. V pondělí odpoledne následně došlo mezi zástupci obou klubů k osobnímu jednání, na kterém zástupci Slovanu předložili oficiální nabídku, kterou Slezský FC přijal,“ říká sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.

Christ Joël Junior Tiéhi přišel do Městských sadů v listopadu roku 2020 coby volný hráč. Odchovanec francouzského Le Havre se brzy zařadil mezi klíčové hráče opavského týmu. V dresu Slezského FC sehrál 19 utkání v nejvyšší soutěži, ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE naskočil do šesti zápasů, ve kterých vstřelil jednu branku. Jedno utkání přidal v MOL Cupu.

„Rád bych poděkoval Opavě za všechno. To, že jsem teď mohl podepsat smlouvu s Libercem, je díky tomu, že mi Slezský dal šanci hrát první ligu. Potkal jsem tady řadu skvělých lidí a úžasných spoluhráčů. Rád bych poděkoval za příležitost trenérovi Kováčovi i pánům Zavadilovi, Pospěchovi, Kolínkovi a Viktorinovi za příležitost hrát v Opavě,“ loučí se Christ Tiéhi.

„Mrzí mě, že jsme sestoupili a Opava hraje druhou ligu, ale svým bývalým spoluhráčům věřím a vím, že Opava bude brzy zpátky v první lize. Chci poděkovat i fanouškům. Ať už jsme vítězili, nebo prohrávali, vždy stáli za námi a podporovali nás. Na klub, město a fanoušky nikdy nezapomenu,“ vzkazuje Tiéhi.

Slezský FC Opava děkuje Christovi Tiéhimu za odvedené služby a přeje mu hodně štěstí v novém angažmá!


sdílet