Rataj se vrací z Norska, na zkoušku přichází Macháček

7. 9. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Osmnáctiletý útočník Tomáš Rataj se z hostování v týmu norského mistra FK Bodö/Glimt vrací zpátky do Slezského FC. Do přípravy s opavským mužstvem se zapojil také defenzivní záložník David Macháček.

„Sledovali jsme Tomášův progres a po dohodě s hráčem a týmem jsme usoudili, že pro něj bude momentálně nejlepší, když se vrátí do Opavy a připojí se k našemu A-týmu. Zároveň věříme, že nám jeho návrat pomůže zkvalitnit útočnou fázi,“ říká sportovní manažer Slezského FC Jaroslav Kolínek.

Vedle Tomáše Rataje se v Městských sadech připravuje i David Macháček. Jednadvacetiletý odchovanec Hradce Králové, který prošel také pražskou Slavií a Jabloncem, naposledy působil ve Varnsdorfu. Do tréninkového procesu s opavským A-mužstvem se zapojil v pondělí.

„David je mladý hráč, který byl navíc od kategorie U16 pravidelným mládežnickým reprezentantem. V Opavě tady s námi stráví zhruba týden až čtrnáct dní, po kterých si vše následně vyhodnotíme. Uvidíme, jaký na nás udělá dojem,“ dodává Jaroslav Kolínek.


sdílet