Večerka míří do Sparty. SFC uplatní opci na Šiguta, Macháček dostane smlouvu

9. 9. 2021
Redakce

Opava – Velkou výzvu má před sebou Dalibor Večerka. Odchovanec Slezského FC a mládežnický reprezentant míří na hostování do pražské Sparty. Součástí transferu je také opce na případný přestup.

„Původně jsme do toho nechtěli jít, ale je to šance jak pro hráče, tak do budoucna i pro náš klub. Dalibor to chtěl zkusit ve velkém klubu. Víme, že má potenciál a nechtěli jsme mu bránit, aby tam šel. Pokud se ve Spartě prosadí, můžeme za něj získat adekvátní finanční náhradu,“ říká sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.

„Teď to vypadá, že hráči z našeho klubu jen odchází, ale máme přichystanou krátkodobou amatérskou smlouvu pro Davida Macháčka. V zimě uvidíme, co dál. Je to hráč, který si prošel reprezentacemi. Teď se jeho kariéra sice lehce zasekla, ale věřím, že u nás ji může znovu nastartovat,“ pokračuje Kolínek.

Osmnáctiletý Večerka sehrál za Slezský FC 23 prvoligových utkání, dalších pět zápasů přidal v aktuálním ročníku F:NL. Daliborovi přejeme hodně štěstí a zdaru v novém angažmá!

SFC uplatní opci na Šiguta, Bílek má nabídku

A co posílení mužstva? „Vnímáme, že naše situace není dobrá a kritiku přijímáme. Děláme maximum, aby se zlepšila. Nespíme a snažíme se náš kádr postupně doplňovat. Na tom pracujeme dále. Máme vytipované určité kluky, ale bohužel nejsme schopni vytáhnout miliony a přitáhnout hráče pod smlouvou,“ konstatuje sportovní manažer Slezského FC.

Opavský klub dál krouží kolem středopolaře Michala Bílka z Ústí nad Labem. „O něj máme eminentní zájem. Ústí jsme předložili nabídku, kterou ale neakceptovalo. Naše představy se lišily. Každopádně Michal od nás má nabídku smlouvy a pracujeme na tom, aby byl od zimy naším hráčem,“ prozrazuje Kolínek.

V Městských sadech bude dál působit osmnáctiletý dravec Samuel Šigut, na kterého Slezský FC v zimě uplatní opci. „Je to mladý kluk, který má díky svému pohybu a rychlosti předpoklady hrát velký fotbal. Čeká ho ještě spousta práce, ale ukázal svůj potenciál. Může ho zhodnotit jak pro sebe, tak pro náš klub,“ dodává Jaroslav Kolínek.


sdílet