Vyjádření klubu k přestupu Christa Tiéhiho do Liberce

8. 9. 2021
Klub

Opava – Přestup Christa byl z časového hlediska uzavřen v období dvou dnů. Teprve v neděli nás kontaktoval sportovní ředitel Liberce pan Zdeněk Koukal a hned v pondělí proběhla první oficiální schůzka, kde se kluby rovnou dohodly na přestupu hráče.

„Informace, které byly prezentovány 7. 9. 2021 v týdeníku Region Opavsko, byly v době konání rozhovoru pravdivé, jelikož nás do té doby žádný klub ohledně hráče Tiéhiho nekontaktoval. Jak jsme již informovali, první kontakt ohledně možného přestupu proběhl až v neděli 5. 9. 2021,“ uvedl člen představenstva SFC Zdeněk Pospěch.

Rádi bychom proto spekulace ohledně jeho přestupu uvedli na pravou míru. Z toho důvodu níže uvádíme také vyjádření sportovního ředitele Slovanu Liberec ze včerejšího dne:

„O tohoto hráče jsme měli zájem už na jaře, ale tehdy z toho sešlo, protože měl nabídku i ze zahraničí. Teď jsme se k jednání vrátili a bylo to velmi rychlé. V neděli jsme poprvé telefonicky kontaktovali zástupce Slezského FC a v pondělí jsme pak vše dořešili na osobní schůzce v Opavě. Christ dnes v Liberci ještě absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na tři roky,“ komentoval sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Klub bohužel nemůže vzhledem k probíhajícím jednání zveřejňovat některé informace ihned, i s ohledem na protistranu musíme nakládat s informacemi citlivě.


sdílet