Kluci byli odměněni za tvrdou práci, těší Westa. Hráčům koupil sto piv

11. 9. 2021
Redakce

Jihlava – Slezský FC se v pátek večer radoval z premiérové venkovní výhry v sezoně, kterou vyválčili na půdě Jihlavy. Na zpáteční cestu autobusem obdrželi hráči speciální prémii ve formě sto piv, kterou jim v případě vítězství slíbil trenér Roman West.

„Chtěli jsme se odrazit od zlepšené defenzivy a nuly vzadu. I když v prvním poločase Jihlava nějaké šance měla, ale stejně tak my. Druhá půle od nás byla lepší. Stálo při nás i štěstí, přežili jsme něco od soupeře a vyšly nám dvě střely z dálky,“ hodnotí opavský kouč Roman West.

„Hlavní je, že kluci byli konečně odměněni za to, jak pracují. Předchozí zápasy nám to nevracely. Odehráli jsme utkání, která jsme mohli vyhrát, ale nevyšlo nám to. Teď se nám to konečně vrátilo. Je to odměna hráčům za jejich obrovskou dřinu,“ chválí West.

O osudu utkání na Vysočině rozhodly dvě dalekonosné rány – nejprve i díky teči domácího obránce Vlčka skóroval Lukáš Holík a krátce nato předvedl fotbalovou parádu Josef Celba, jenž se trefil parádně z voleje.

„Hráče jsme před utkáním nutili, abychom byli více hladoví v šestnáctce, chodili jsme do ní ve větším počtu, a hlavně abychom více stříleli okolo šestnáctky a šli rovnou do zakončení. Abychom pořád nerozdávali míče okolo. To jsme splnili a je vidět, že to funguje. Kromě dvou gólů jsme tam ještě měli dvě, tři zajímavé střely. Musíme v tom pokračovat,“ nabádá kouč Slezského FC.

Ten poprvé v sezoně poslal do základní sestavy Bartosze Pikula, který nepředvedl špatný výkon. „Bartosz byl dlouhodobě zraněný. Přípravu začal se skluzem. Pak se do toho postupně dostával, rozehrával se v béčku. Na tréninku vypadal strašně dobře, rychlostně i střelecky. V situaci, ve které jsme byli, kdy nepřišel nikdo ze silných hráčů do sestavy, jsme cítili, že právě on by nám mohl v Jihlavě pomoci v podstatě jako „nový“ hráč, který nebyl zatížen stávající situací. V prvním poločase se trochu rozkoukával, ale po přestávce působil zajímavě. Měl tam dobré situace,“ těší Westa.

Své hráče před zápasem kromě jiného motivoval i speciální odměnou. V případě výhry se opavská kabina mohla těšit na sto piv. „Slíbil jsem to před utkáním, takže slib dodržím. Po napjaté atmosféře se kluci konečně můžou uvolnit, užít si cestu zpátky i volný den po zápase. Věřím, že je to nakopne do dalších zápasů a stmelí partu,“ přeje si trenér opavského týmu.


sdílet