OBRAZEM: První klubový turnaj napříč dorosteneckými kategoriemi

17. 9. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Ve středu se na umělé trávě v Opavě-Kylešovicích uskutečnil první klubový turnaj dorosteneckých kategorií v malých hrách 3 - 3, 4 – 4.

Hráči byli rozděleni do osmi týmu, které turnajovým způsobem poměřili síly napříč všemi kategoriemi na dvou hřištích 4-4 a na dvou hřištích 3-3.

„Každý tým byl sestaven z hráčů jiné kategorie, takže se mezi hráči vytváří sociální vazby a také dochází k větší soutěživosti a konfrontaci mladších a starších ročníků. Takhle trenéři vidí své hráče v jiné konfrontaci než jen u svého týmu. Také vidí i jiné hráče a získávají větší přehled o všech dorosteneckých kategoriích,“ říká šéftrenér SCM Slezského FC David Vavruška.

„Priorita u mládeže je více propojit dorostenecké kategorie. Teď jsme začali klubovým turnajem a dalším cílem je propojení kategorií v postových trénincích, kde hráči budou rozděleni na stopery, útočníky, krajní a středové hráče a trenéři jim budou připravovat tréninkovou náplň tak, aby se co nejvíce přiblížili činnosti na jejich postu,“ dodává Vavruška.

Fotogalerie z turnaje »


sdílet