Helešic rozhodl bitvu na Hané, dal už třetí gól: Vítězný je o to sladší

27. 9. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Prostějov – Hned v úvodu nedělního souboje na půdě Prostějova spálil solidní příležitost, ale po půlhodině hry si spravil chuť a opavský tým svým gólem, který se nakonec ukázal jako vítězný, nasměroval Matěj Helešic k zisku cenných tří bodů.

„Věděli jsme, že Prostějov je kvalitní tým, který se snaží hrát fotbal, což potvrdil. Ve druhé půli to bylo hlavně o bojovnosti a soubojích. Navzájem jsme si nedali ani metr. Zaplaťpánbůh pro nás, že jsme zápas dovedli do vítězného konce,“ řekl Matěj Helešic.

Slezané totiž v závěru přežili tlak domácích a venku zapsali druhé vítězství ve F:NL v řadě. Tři body zajistil Opavě svou trefou právě rychlonohý fotbalista. „Na středu hřiště jsem posunul míč na Denise Kramáře, který balon výborně zatáhl dopředu, pak ho dal pod sebe na mě. Viděl jsem, že mám před sebou odkrytou bránu, takže jsem to propálil,“ popisuje svůj třetí zásah v sezoně.

„Je super, že jsem utkání rozhodl gólem. Chtěl jsem co nejdřív protrhnout střeleckou smůlu, protože jsem se v poslední době dostal do řady šancí. Nebylo jich málo, ale nemohl jsem to prolomit. Tentokrát se mi povedlo skórovat. Pocit je o to sladší, že to byl vítězný gól,“ směje se čtyřiadvacetiletý borec.

Opavští těsným vítězstvím v Prostějově prodloužili svou sérii neporazitelnosti ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE už na tři zápasy. „Je to fajn, ale jak se říká, body z venku se počítají, až když se pak potvrdí doma. To se nám po výhře v Jihlavě nepovedlo, takže doufám, že tentokrát to s Líšní potvrdíme a můžeme se v tabulce vyhoupnout zase o něco výš,“ přeje si Helešic.


sdílet