Podpořte české mladíky! Národní tým do 19 let čeká duel s Kazachstánem

5. 10. 2021
Redakce

Opava – Česká fotbalová reprezentace do 19 let se už ve středu 6. října představí na opavském Městském stadionu, kde změří síly s Kazachstánem. Duel startuje v 18 hodin, vstup na zápas je zdarma.

V nominaci na říjnové zápasy základní kvalifikace o postup na ME 2022 figuruje i opavský odchovanec Dalibor Večerka, jenž aktuálně hostuje v pražské Spartě. Mezi náhradníky se pak objevila také jména členů našeho A-mužstva – útočníků Denise Kramáře a Tomáše Rataje.

„Jsem rád, že hrajeme zrovna v Opavě. Na stadionu budu mít asi spoustu známých,“ usmívá se Dalibor Večerka. „Náš cíl? Ten je jasný. Chceme být úspěšní ve všech třech zápasech a postoupit,“ dodává osmnáctiletý mladík.

Vstup na středeční zápas s Kazachstánem i následující duel s Dány je zdarma. „Věříme, že opavské publikum bude mladé české reprezentanty opět hlasitě podporovat a pomůže jim k úspěšným výsledkům,“ říká technický ředitel SFC Jaroslav Rovňan.

Žádáme diváky, aby využili zejména místa na hlavní tribuně A. Otevřeny budou vstupy od ulice U Opavice i vstup ze strany od fanshopu.

„Moc bych si přál, aby přišli fanoušci, aby nás přišli povzbudit. Aby tam přišli lidi, co mají rádi mládežnický fotbal, který se v Česku hraje podle mě na velmi vysoké úrovni. Budou to skvělé zápasy, kde uvidíte vrcholový mládežnický fotbal. Spousta hráčů už je v první nebo druhé lize, zápasy budou nadstandardní. Kluci by si podporu fanoušků zasloužili. Strašně by nám to pomohlo,“ říká kouč reprezentační devatenáctky David Holoubek v rozhovoru pro web fotbal.cz.


Co je potřeba ke vstupu na stadion?

Jak už jste zvyklí z domácích utkání, nadále zůstává v platnosti, že všichni diváci s výjimkou dětí do dovršení 6 let věku musí mít po dobu pobytu na Městském stadionu nasazený respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95) a před vstupem do areálu stadionu se budou prokazovat dokladem o bezinfekčnosti. Tím může být:

  • negativní PCR test (ne starší než 7 dní)
  • antigenní test (ne starší než 72 hodin)
  • certifikát o dokončeném očkování (nejdříve 14 dnů po aplikaci poslední dávky)
  • potvrzení o prodělaném onemocnění COVID-19 (ne starší než 180 dnů)

Program základní fáze kvalifikace ME U19 2022

  • 6. 10. 2021, 18:00, Opava: Česko – Kazachstán
  • 6. 10. 2021, 15:00, Frýdek-Místek: Severní Irsko – Dánsko
  • 9. 10. 2021, 15:00, Frýdek-Místek: Česko – Severní Irsko
  • 9. 10. 2021, 15:00, Ostrava-Bazaly: Dánsko – Kazachstán
  • 12. 10. 2021, 15:00, Opava: Dánsko – Česko
  • 12. 10. 2021, 15:00, Ostrava-Bazaly: Kazachstán – Severní Irsko

sdílet