SFC hraje v sobotu na hřišti Mostu

30. 5. 2013
Redakce

Slezský FC míří na severozápad Čech, kde se v sobotu střetne s domácím Mostem. Tým Jana Baránka k udržení naděje na záchranu musí svého soupeře porazit.

První vzájemné střetnutí se odehrálo hned na úvod sezóny a skončilo remízou 1:1. Sobotní utkání se odehraje v rámci 30. kola, po němž nás však čeká ještě středeční dohrávka na hřišti Bohemians Praha.

Historie mosteckého klubu sahá do roku 1909, velký vzestup zažil však až v polovině 90. let minulého století po změně vlastnické struktury a přejmenování na FC MUS Most. V roce 1997 klub postoupil do druhé nejvyšší soutěže.

Roku 2005 už jako FC SIAD Most postoupil klub pod vedením Přemysla Bičovského do Gambrinus ligy. Mezi elitou strávil Most tři sezóny, od té doby působí ve druhé nejvyšší soutěži.

V zimní přestávce přišel do klubu Tomáš Řepka v roli sportovního manažera. Novým trenérem se stal Zbyněk Busta, který v roce 2007 dovedl do nejvyšší soputěže Bohemians 1905.

Výraznou postavou současného kádru Mostu je 36letý Tomáš Pilař, jenž s klubem zažil historický postup do první ligy. V týmu působí také několik reprezentantů. Kevin Lafrance hraje za Haiti, zimní posila Aziz Ibragimov nastupuje za Uzbekistán. V Česku narozený Michal Nguyen využil nabídku reprezentovat Vietnam.

Utkání FK Baník Most – SFC Opava má výkop v sobotu 1. června v 17 hodin na Fotbalovém stadionu Josefa Masopusta.

Web soupeře: www.fkbm.cz


Větší mapa


sdílet