Večerka a spol. zvítězili, národní tým do 19 let si poradil s Kazachstánem

6. 10. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Fotbalisté české reprezentace do 19 let úspěšně vstoupili do základní fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Na Městském stadionu v Opavě porazili Kazachstán v poměru 3:0. Dva góly vstřelil Filip Vecheta, prosadil se také Patrik Vydra.

„S výsledkem jsem spokojený. Je to dobrý vstup do turnaje, ale hra z naší strany nebyla optimální. Byla tam cítit velká nervozita. V našem projevu mi chyběla nějaké emoce, to jsem hráčům vyčítal o přestávce,“ přiznává kouč reprezentační devatenáctky David Holoubek.

„Ve druhém poločase to hráči zlepšili, i vlivem střídání a bouřky v kabině. Jsem moc rád, že na zápas přišli fanoušci a povzbuzovali nás. Ve druhém utkání se Severním Irskem ale musíme podat mnohem lepší výkon,“ dodává.

„Výkonnostně to nebylo úplně nejlepší, ale jsme rádi, že jsme do kvalifikace vstoupili vítězně. Od výhry se můžeme odrazit. Čekali jsme, že to bude těžký zápas, ale celkově jsme ho zvládli,“ těší opavského odchovance Dalibora Večerku.

Ten odehrál na stoperské dvojici vedle Patrika Vydry celé utkání. Jak se mu hrálo doma ve Slezsku? „Jsem rád, že to takhle vyšlo a hrajeme zrovna v Opavě. Na tribuně jsem měl rodiče, přítelkyni a spoustu kamarádů,“ usmívá se borec, jenž aktuálně hostuje v pražské Spartě.

Česko U19 – Kazachstán U19 3:0 (1:0)

Branky: 17. Vecheta, 51. Vecheta, 60. Vydra.
Rozhodčí: Nuza – Morina (oba Kosovo), Cerei (Rumunsko).
ŽK: Jambor, Večerka, Samek, Kutík – Kravčenko, Širobokov.
Diváci: 580.

Česko: Kinský – Hadaš, Vydra, Večerka, Kutík – Samek (61. Mašek), Jambor – Višinský (68. Langhamer), Drozd (83. Jedlička), Šíp (61. Uriča) – Vecheta (61. Stránský). Trenér: David Holoubek.
Kazachstán: Anarbekov – Azatov, Širobokov, Chalmatov, Satyšev, Kravčenko – Kuškumbajev (46. Sultanijazov), Jakovlev (89. Pangerej), Rachimžanov (65. Amatajev) – Trufanov (65. Ankudinov), Kenžebek (74. Rachmet). Trenér: Alexandr Kuznětsov.
sdílet