Je dobře, že se kluci zvedli, těší Večerku. Kdo mu držel palce na tribuně?

7. 10. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Vrátil se do míst, kde to velmi dobře zná. Osmnáctiletý obránce Dalibor Večerka si po nějaké době opět zahrál na trávníku v Městských sadech. Nadějný fotbalista, jenž aktuálně hostuje v pražské Spartě, pomohl k výhře české reprezentace do 19 let nad Kazachstánem v poměru 3:0.

„Je super, že jsme to zvládli. Výkonnostně to nebylo úplně nejlepší, ale jsme rádi, že jsme do kvalifikace vstoupili vítězně. Od výhry se můžeme odrazit. Doufám, že v dalších zápasech kvalifikace podáme lepší výkon,“ přeje si Dalibor Večerka.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Čekali jsme, s čím na nás Kazachstán přijde. Postupně jsme si na hřišti předávali informace a celkově jsme to zvládli,“ pochvaluje si. „Kazachstán jsme zvládli, což pro nás bylo důležité. Náš výkon nebyl tak dobrý jako v Portugalsku. Možná to je tím, že už o něco šlo. Každopádně jsme rádi, že jsme vyhráli. Pro naši psychiku je to jen dobře,“ pokračuje.

Osmnáctiletý talent si zápas doma ve Slezsku užíval. „Jsem rád, že to takhle vyšlo a kvalifikace se hrajeme zrovna v Opavě, kde mám domácí prostředí. Na tribuně jsem měl rodiče, přítelkyni a spoustu kamarádů,“ usmívá se.

Mladý borec, jenž odehrál na stoperu společně s Patrikem Vydrou celé utkání, před měsícem zamířil na hostování do pražské Sparty. „Zatím jsem spokojený. Nemůžu si na nic stěžovat. Kluci mě přijali super. S týmem se sžívám, hraje trochu jiným stylem, takže to chvíli bude trvat, ale věřím, že pro další zápas s Třincem už budu připravený hrát,“ věří Večerka.

Dál samozřejmě pozorně sleduje i výsledky Slezského FC. „Byl jsem se podívat na domácí zápas. Je dobře, že kluci venku vyhrávají a zvedli se. Věřím, že budou pokračovat v dobrých výkonech. Už se těším, až tady budeme hrát se Spartou,“ dodává na závěr.


sdílet