Skvělá jízda! Třináctka ovládla kvalifikaci Poháru mládeže

21. 10. 2021
Redakce

Opava – Mladší žáci Slezského FC kategorie U13 v Hranicích na Moravě ovládli kvalifikační turnaj Poháru mládeže, když v šesti zápasech nenašli ani jednou přemožitele.

„V prvním utkání s Vítkovicemi jsme zvítězili 1:0. Hrálo se nahoru-dolů, vyhrát mohly oba týmy, ale my jsme byli šťastnější,“ popisuje hlavní trenér opavské třináctky Dominik Havlík.

„Pak nás čekal Hlučín. V zápase jsme byli jasně lepší, ale naši převahu se nám nepodařilo vyjádřit gólově, což se nám pak vrátilo v následujícím derby s Baníkem, kdy jsme vyrovnali v samotném závěru,“ pokračuje.

V druhé polovině turnaje si výběr Slezského FC zastřílel, s bilancí čtyř výher a dvou remíz nakonec obsadil první příčku. „V zápasech s Karvinou, Hranicemi a Porubou už jsme byli jednoznačně lepší, a kdybychom lépe řešili situace ve finální fázi, mohli jsme nastřílet ještě více gólů,“ doplňuje Havlík.

Jeho tým tak po zásluze slaví postup na finálový turnaj, který je na programu na jaře příštího roku.

Slezský FC Opava reprezentovali: Eliáš Barteska, Šimon Miškev, Adam Jedlička, Patrik Cejpek, Marek Kolečkář, Kryštof Bayer, Jan Warisch, Viktor Bureš, Filip Jašek, Kristián Ševčík, Marek Koval, Hynek Plaček, Jan Jančík, Denis Mučka, Jannis Theodoru. Trenéři: Dominik Havlík a Radek Jašek.


sdílet