Jubileum Jaroslava Rovňana: Technický šéf slaví 40. narozeniny

4. 11. 2021
Redakce

Opava – Technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan právě dnes slaví své 40. narozeniny.

Svou "fotbalovou" kariéru začínal coby hlasatel v TJ Slavia Minerva, následoval přesun do "oderského Kaprunu", konkrétně do Jakubčovic nad Odrou, kde coby zapálený mladík pokračoval v roli hlasatele a později i sekretáře tamního klubu.

S jakubčovickým Tatranem zažil slavnou éru plnou postupů, kdy se tamní celek postupně propracoval z I. A třídy až profesionálního fotbalu – druhé nejvyšší soutěže. Celkem byl Jaroslav Rovňan u jedenácti postupů. Poté, co jakubčovický klub prodal druholigovou licenci pražské Dukle, pracoval ve známém Hřebčínu Albertovec. A pak už přišlo laso z Opavy.

Slezský FC se tehdy vzpamatovával z druhého sestupu do MSFL a Jaroslava Rovňana oslovili k spolupráci tehdejší manažer Alois Grussmann společně s trenérem Janem Baránkem. Rovňan nejprve pracoval na pozici vedoucího mužstva, následně dostal na starost i správu majetku coby technický ředitel.



V SFC zažil postup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, nechyběl u památné jízdy MOL Cupem, která před lety skončila až ve finále, a samozřejmě byl také u návratu do nejvyšší soutěže, kde opavský tým působil tři sezony v řadě.

Od ledna roku 2020 povýšil na pozici ředitele SFC. Kromě jiných výzev klub provedl obdobím koronavirové pandemie a coby ředitel společnosti v klubu působil až do května letošního roku, kdy byl z tohoto postu odvolán. Jaroslav Rovňan se vrátil zpět na pozici správce majetku, kdy nadále pečuje o provozní záležitosti týkající se chodu klubu a provozu sportovišť.

Slezský FC přeje Jaroslavu Rovňanovi všechno nejlepší, pevné zdraví, hodně štěstí, radosti a úspěchů v osobním i pracovním životě!

Tak na zdraví!


sdílet