Třetí vítězství v řadě? Povzbuzení do další práce, usmívá se Holík

20. 11. 2021
Redakce

Ústí nad Labem – V duelu na půdě ústecké Army otevřel skóre Bartosz Pikul a krátce nato přidal gólovou pojistku i Lukáš Holík, jenž se v součtu prosadil už potřetí v probíhajícím ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Jak viděl páteční zápas?

Jaký byl klíč k úspěchu na severu Čech? „Potřebovali jsme vyhrávat osobní souboje a nabírat druhé balony, což se nám poměrně dařilo. Někdy jsme samozřejmě propadli, ale většinu odražených balonů se nám podařilo získat a chodili jsme nahoru, což bylo nejdůležitější,“ říká Lukáš Holík.

Na ústeckého soupeře platil i vysoký pressing. „Prezentujeme se tak od začátku sezony. Chceme presovat a nenechat soupeři moc místa na rozehrávku. Obzvlášť teď, kdy jsou terény těžší a těžší, se to vyplácí,“ pochvaluje si opavský útočník.

Na jeho trefu mu namazal domácí záložník Miskovič, který vracel míč brankáři, ale Lukáš Holík jeho záměr vystihl. „Byl jsem tam trochu zapomenutý a musím říct, že jsem trochu i doufal, že by hráč mohl dávat přihrávku gólmanovi. Šel jsem tam trošku napřed, a pak už jsem jen viděl, jak mám balon před sebou,“ usmívá se borec, jenž vstřelil už svou třetí branku v sezoně.

Opavský tým v týdnu trefila střevní viróza. Pro zápas nebyly k dispozici například Josef Celba, Joss Didiba či Matěj Helešic a další hráči. „Mě to bohužel postihlo taky. Dvě noci jsem toho moc nenaspal. Měl jsem hrozné křeče v břiše a cítil jsem se slabý. Naštěstí jsem měl trošku lehčí průběh než ostatní,“ pokračuje Lukáš Holík.

Slezský FC má v závěru podzimu parádní formu. Po šestigólové kanonádě se Žižkovem si poradil také s nebezpečnou rezervou Sparty a na dva domácí úspěchy navázal právě na severu Čech, kde zvítězil 2:0.

„Pro nás je to povzbuzení směrem do dalších zápasů. Teď si chvilku odpočineme a už ve středu nás čeká další utkání ve Varnsdorfu. Pak hned v sobotu hrajeme zase znovu, doma se Zbrojovkou. Po výhře se nám samozřejmě bude lépe regenerovat i hrát, takže jsme rádi,“ dodává Lukáš Holík s úsměvem.


sdílet