SFC se ukáže ve Varnsdorfu bez Westa na lavičce: Koučovat bude Mikula

23. 11. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká ve středu 24. listopadu dohrávka 13. kola F:NL na půdě Varnsdorfu. Trenér Roman West bude na lavičce vzhledem ke karetnímu trestu chybět, jeho roli převezme asistent David Mikula. Kouč West bude s realizačním týmem samozřejmě v úzkém kontaktu po celý průběh utkání.

Slezané vyrazili do Šluknovského výběžku v úterý po obědě v kompletním složení. Střevní viróza už naštěstí hráče opustila. „Kluci se přes víkend dali dohromady. Někteří, kteří byli napůl zdraví, jsou v pořádku. Stejně tak ti, kteří měli vážnější průběh. V pondělí i v úterý všichni trénovali,“ těší opavského kouče Romana Westa.

Opavský tým se nyní veze na vítězné vlně. Po výhrách nad Žižkovem a sparťanskou rezervou si přivezl tři body také z Ústí nad Labem. „Tyto zápasy se nám povedly, i když jsme nastoupili v různém složení, takže co se týče základní sestavy pro zápas ve Varnsdorfu, je to otevřené,“ usmívá se West.

Ten ovšem bude na lavičce během zápasu scházet. Odpykává si totiž stopku za čtyři žluté karty. „Před odjezdem jsme si udělali klasickou přípravu na soupeře u videa. Před zápasem budu v šatně. Vše potřebné včetně taktických věcí budeme konzultovat s Davidy Mikulou a Baierem. Z hlediska koučingu tým během utkání povede David Mikula,“ prozrazuje trenér Slezského FC.

I pro něj to ve středu bude nová zkušenost. Jeho mužstvo bude hrát zápas, on mu ale nebude moci udílet pokyny přímo z lavičky. „Ještě jsem to nezažil, ale budu se snažit být co nejblíže naší lavičce. Samozřejmě mi bude chybět aktivní koučing, protože někteří hráči během zápasu vyloženě potřebují vstřebávat pokyny, ale s lavičkou budeme v neustálém kontaktu, abychom mohli reagovat na dění na hřišti,“ pokračuje.

A co řekl na adresu středečního soupeře z Varnsdorfu? „Viděli jsem ho živě v Líšni a na jeho poslední zápasy jsme koukali na videu. Prezentuje se velkou fotbalovostí. Obě šestky se hodně nabízejí, chtějí hrát. Varnsdorf se podobně jako naši poslední soupeři snaží tvořit hru, umí kombinovat. Myslím, že by nám to mohlo sedět,“ dodává na závěr.

Středeční dohrávka na půdě Varnsdorfu startuje ve 13.30 hodin. Zápas v přímém přenosu vysílá stanice ČT sport, průběh utkání můžete tradičně sledovat i na serveru Onlajny.com.


sdílet