Zápas českých fotbalistek s Běloruskem se odehraje v roce 2022

30. 11. 2021
Redakce

(AKTUALIZOVÁNO) Opava – Kvalifikační duel českých fotbalistek s Běloruskem, který byl kvůli výskytu onemocnění COVID-19 v běloruském týmu odložen, se uskuteční v náhradním termínu v roce 2022.

Utkání, které se mělo odehrát 30. listopadu v Opavě, bylo na základě dohody obou reprezentačních týmů a souhlasu UEFA odloženo kvůli pozitivním výsledkům testů na COVID-19 několika hráček v týmu Běloruska.

Náhradní termín zápasu potvrdí UEFA, utkání se odehraje v některém z následujících reprezentačních termínů v kalendářním roce 2022.

„Chtěl bych ocenit nelehké, ale korektní jednání obou stran. Nutno v tomto směru poděkovat také celému realizačnímu týmu žen, ale i zástupcům asociace, kteří se podíleli na organizačním zajištění tohoto v mnoha směrech velmi náročného reprezentačního srazu. Věřím, že naše ženy Bělorusko porazí i v náhradním termínu,“ řekl předseda FAČR Petr Fousek.

Reprezentační výběr trenéra Karla Rady se musel kvůli sněhové kalamitě vypořádat již na úvod srazu s přeložením utkáním proti výběru Nizozemska.

To se nakonec odehrálo v sobotu 27. listopadu a český tým v něm proti velkému favoritovi získal cennou remízu 2:2. Duel proti Bělorusku, původně plánovaný na 30. listopadu, byl odložen kvůli výše uvedeným důvodům.

„Chtěl bych poděkovat za efektivní a pragmatické jednání nejen představitelům hygienických autorit, ale i všem dalším zainteresovaným stranám včetně UEFA. Věřím, že vhodný termín pro sehrání tohoto kvalifikačního zápasu MS 2023 budeme znát co možná nejdříve,“ dodal generální sekretář asociace Michal Valtr.

Zdroj: fotbal.cz.


sdílet