Na zápas s Brnem max. 1 000 osob. Jaké jsou podmínky pro vstup na stadion?

3. 12. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC v sobotu 4. prosince od 13.30 hodin vyzvou brněnskou Zbrojovku. Jaké jsou aktuální podmínky vstupu na stadion?

Vláda České republiky v uplynulém týdnu schválila vyhlášení nouzového stavu a současně omezila kapacitu sportovních utkání na 1000 osob.

Z této kvóty je potřeba odečíst počet osob nutných pro organizaci utkání, klubových partnerů a VIP hostů včetně zástupců hostujícího klubu. V případě Slezského FC to znamená, že na utkání budou vpuštěni pouze majitelé permanentních vstupenek, kteří splňují níže uvedené podmínky bezinfekčnosti.

„Uvědomujeme si, že ne všichni naši permanentkáři tyto podmínky splňují. V tom případě může majitel permanentní vstupenky poskytnout svou permanentku další osobě, která podmínky bezinfekčnosti splňuje,“ vysvětluje technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.


Kontrola bezinfekčnosti

Pro vstup do areálu Městského stadionu je potřeba se kromě platné vstupenky či permanentky prokázat jedním z těchto dokumentů v tištěné (doporučujeme) či elektronické podobě (např. aplikace Tečka): na utkání je potřeba mít u sebe jeden z těchto dokumentů v tištěné či elektronické podobě (aplikace Tečka):

  • Potvrzení o provedeném očkování proti COVID-19 (minimálně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu)
  • Potvrzení o prodělané nemoci COVID-19 v uplynulých 180 dnech
  • Negativní výsledek PCR testu (ne starší než 72 hodin) – tím se mohou prokázat:
  • Osoby, které nemohou být ze zdravotních důvodů očkovány (tento fakt musí doložit potvrzením od lékaře či zápisem v registru ISIN).
  • Osoby, které aktuálně procházejí očkovacím režimem (konkrétně se jedná o tyto situace):
    a) od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu neuplynula doba 14 dnů, nebo
    b) v případě dvoudávkového schématu jí dosud nebyla podána druhá dávka očkovací látky a od aplikace první dávky očkovací látky neuplynula maximální doba stanovená pro aplikaci druhé dávky očkovací látky, nebo
    c) od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu neuplynula doba 14 dnů.“
  • Mládež ve věku 12-18 let

Výjimku z výše uvedeného mají děti do 12 let, které neprokazují bezinfekčnost.

Městský stadion otevře své brány hodinu před výkopem utkání, tedy ve 12.30 hodin. „Vzhledem k důkladné kontrole výše uvedených dokumentů mohou vznikat fronty, proto žádáme fanoušky, aby na Městský stadion dorazili s dostatečným časovým předstihem,“ avizuje Rovňan.


Noste respirátor

Po celou dobu pobytu na Městském stadionu v Opavě je nutné mít přes ústa a nos nasazen výhradně respirátor, a to minimálně třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu. Dále na diváky apelujeme, aby dodržovali veškerá platná protiepidemická opatření.

 

sdílet