Ulovili jsme první posilu, v SFC bude působit Michal Bílek

20. 12. 2021
Redakce | FOTO: M. Solař, fkusti.cz

Opava – Vítáme první zimní posilu. Dres Slezského FC bude nově oblékat záložník Michal Bílek.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista s klubem podepsal kontrakt do 30. června roku 2024. „Michal je univerzál, který umí hrát na více postech. Jsem rád, že se mi ho podařilo dostat do Opavy i přes zájem jiných i prvoligových týmů,“ říká sportovní manažer Jaroslav Kolínek na adresu čerstvé posily.

Šikovný středopolař má na svém kontě 127 druholigových startů, ve kterých nastřílel 11 branek. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU si vyzkoušel v barvách Varnsdorfu a Ústí nad Labem. V ústecké Armě strávil poslední bezmála čtyři roky. Teď ho čeká stěhování do Slezska.

„Rozhodl jsem se pro Opavu, protože jsem cítil velký zájem ze strany Jardy Kolínka, se kterým jsem byl v kontaktu už od léta. Roli hrály samozřejmě i ambice klubu a zapomenout nemohu ani na skvělé fanoušky, na které se už moc těším,“ říká Michal Bílek.

Příchod Bílka si pochvaluje i kouč Roman West: „Ač je mladého věku, je to zkušený druholigový fotbalista s potenciálem i na ligu. Určitě pro nás bude posilou. Navíc ještě zvýší konkurenci v týmu, která je nesmírně důležitá, protože podněcuje pracovitost hráčů, aby neusnuli na vavřínech, ale makali dál a rvali se o posty v základní sestavě.“

Vítej v Opavě, Michale!


sdílet