Michal Bílek už je v Opavě: Těším se, až začne soutěž a na stadion dorazí fanoušci

8. 1. 2022
Redakce | FOTO: Tomáš Závěšický, sfc.cz

Opava – Záložník Michal Bílek v prvním rozhovoru po podpisu smlouvy v Opavě hovořil o tom, jak se zrodil jeho přestup do Slezska i o tom, jak se těší na zimní přípravu.

Jak se zrodil tvůj přestup do Opavy?
První kontakt proběhnul již někdy v létě, kdy mi volal sportovní manažer Jarda Kolínek s tím, že by o mě měl zájem a ptal se mě, kdy mi končí smlouva. Ta mi končila teď v zimě a vzhledem k tomu, že v Ústí jsme se na nové nedohodli, když mi před koncem přestupového období Jarda volal znovu a chtěl to dotáhnout, byl jsem jednoznačně pro. Nicméně to ještě bohužel nějak nedopadlo. Když mě ale znovu kontaktoval nyní v listopadu, jednání již bylo velmi rychlé a na všem jsme se domluvili.

Měl si již možnost mluvit s hlavním trenérem Romanem Westem? Co jste probírali?
Ano, v kontaktu jsme už byli. Stihli jsme si i vyměnit i několik zpráv. Trenér psal, že už se těší na 10. ledna, tak jsem mu odepsal, že já se teda spíš těším až na 20. února. (smích)

Znáš některého z kluků v kabině osobně?
Trochu znám Lukáše Holíka, se kterým jsme vždycky po vzájemném zápase prohodili pár slov a také Matěje Helebranda, se kterým jsem byl v mládežnické reprezentaci.

Jak by si sám sebe charakterizoval jako fotbalistu? Respektive na jakém postu se cítíš nejlépe?
Nejlíp se cítím na střední záloze. Co se konkrétní pozice týče, tak se o něco lépe cítím na osmičce, kde mám možnost se pohybovat po větším prostoru než na šestce, kde spíše musím ten svůj prostor držet. Ale nevadí mi hrát ani na krajním obránci, na kterém jsem nějaké zápasy odehrál jak ve Varnsdorfu, tak i v Ústí.

V pondělí vám začíná neoblíbená zimní příprava, jak se na ni těšíš?
Já si pořád říkám, že to nemůže být horší než za trenéra Jarolíma. Nicméně co mám informace, tak trenér na to hodně dbá, takže jsem zvědavý, co nás čeká. Aspoň, když tady budu sám bez přítelkyně, prostě večer padnu a usnu. (smích)

Na co se v Opavě zatím nejvíc těšíš?
Teď se určitě těším na kabinu, až všechny poznám. A hlavně se těším, až začne soutěž a na stadion dorazí fanoušci.


sdílet