Změna v programu přípravy. S Olomoucí venku, místo Kroměříže Uničov.

14. 1. 2022
Redakce

Opava – V programu přípravných zápasů SFC došlo k menším změnám. První duel přípravy se tak například v sobotu neodehraje na UT v Kylešovicích, nýbrž v Olomouci na UT v Řepčíně.

Fotbalisté Slezského FC v sobotu 15. ledna odehrají první duel zimní přípravy. Oproti původnímu plánu se nicméně utkání s rezervou Sigmy Olomouc neodehraje na UT v Kylešovicích, ale v Olomouci na UT v Řepčíně.

Další změnou je změna soupeře pro utkání v sobotu 29. ledna. Místo Hanácké Slavie Kroměříž se naši fotbalisté střetnou s jiným třetiligovým klubem, konkrétně Uničovem. Toto utkání se odehraje dle plánu na UT v Kylešovicích s výkopem v 10:30. Došlo také k upřesnění soupeře pro čtvrtý přípravný duel, který se odehraje znovu na UT v Kylešovicích 5. února. V tomto utkání změří naši fotbalisté sílu s dalším třetiligovým týmem, FC Vratimov. Výkop tohoto utkání je prozatím naplánován na 10:00.

Posledním soupeřem před plánovaným odletem do Turecka pak bude účastník druhé nejvyšší polské soutěže GKS Tychy, s nímž by se fotbalisté měli utkat v sobotu 12. února od 11:00. Vzhledem k nedělnímu odletu na soustředění je nicméně možné, že se duel odehraje již v pátek.

V neděli 13. února by pak tým měl nabrat směr Turecko, kde se bude připravovat až do 20. února. Klub nicméně bude reagovat na vývoj aktuální koronavirové situace a v případě, že by se nevyvíjela pozitivně a riziko spojené s cestováním leteckou dopravou do zahraničí by bylo příliš velké, je možné, že klub bude nucen sáhnout ke zrušení tohoto soustředění a připravovat se v tuzemských podmínkách.

Program první části přípravných zápasů: 

15. ledna: SK Sigma Olomouc B – SFC Opava (10:00, UT Řepčín - Olomouc)

22. ledna: SFC Opava – FC Hlučín (10:00, UT Opava-Kylešovice)

29. ledna: SFC Opava – SK Uničov (10:30, UT Opava-Kylešovice) 

5. února: SFC Opava – FC Vratimov (10:00, UT Opava-Kylešovice) 

12. února: SFC Opava – GKS Tychy (11.00, UT Opava-Kylešovice) 


sdílet