Slezský zvládl první utkání přípravy vítězně, porazil rezervu olomoucké Sigmy

15. 1. 2022
Redakce | FOTO: SK Sigma Olomouc

Olomouc – Slezský vyrazil na první utkání zimní přípravy do Olomouce, kde se na umělé trávě v Řepčíně utkal s domácí rezervou ligové Sigmy.

Trenér Roman West v prvním přípravném utkání protočil kompletní dvě sestavy. Celkem tak do utkání na opavské straně zasáhlo 22 hráčů. Premiéru v opavském dresu si připsali Kopečný s Nemšovským. Ve druhém poločase se pak na hřišti objevily také naši odchovanci, kteří se premiérově připravují s prvním týmem - Jelínek, Kirschner, Janjuš.

Slezané vstoupili do utkání velice dobře a již ve třetí minutě měl na hlavě první gól utkání Helešic, jenže po centru Kadlece zamířil těsně vedle. O chvíli později se dostal do dobré pozice také Kramář, nicméně akci nezakončil.

Domácí poprvé zahrozili zhruba po čtvrthodině hry, kdy centrovaný míč do šestnáctky srazil na bránu Rychlý, nicméně Digaňa si s ním bez problému poradil. Následně měli více ze hry hráči Opavy, nicméně své akce nedotáhli do konce. To se povedlo až ve 26. minutě, kdy se po standartní situaci, kterou rozehrál Pikul, dokázal hlavou prosadit Denis Kramář.

Po půlhodině hry se domácí znovu osmělili a prezentovali se nebezpečnou střelou zpoza vápna, která se ovšem mezi tři tyče nevlezla. Ve 36. minutě již ale bylo vše jinak a domácí díky další střele z hranice vápna dokázali s pomocí tyče vyrovnat.

Do konce poločasu se dostal do velice dobré pozice ještě Šigut, s jehož střelou si nicméně gólman domácích bez problémů poradil.

Do druhého poločasu poslal trenér West kompletně obměněnou sestavu a chvíli trvalo, než si vše sedlo. První velká příležitost tak byla vidět až po hodině hry, kdy měl velice dobrou příležitost ke skórování Ščudla, když po faulu na Rataje zahrával standartní situaci z hranice vápna ale těsně přestřelil. O několik sekund později pak měli stejnou příležitost také domácí, ovšem ani oni bránu netrefili.

Zápas se následně začal přelívat ze strany na stranu a k vidění byly šance na obou stranách. Domácí prováhali velkou možnost ke skórování v 66. minutě. Jen o dvě minuty později se na druhé straně zjevil sám před domácím brankářem Rataj, nicméně svou šanci neproměnil. Vzápětí pak Lasák po rohovém kopu předvedl skvělý zákrok proti velké šanci domácích.

Konec zápasu pak patřil Opavě. Po pěkné akci Putyery s Janjušem na pravé straně se dostal v šestnáctce míč až k Didibovi, který nezaváhal a s přehledem jej poslal do brány. Těsně před koncem měl možnost zvýšit vedení Rataj, nicméně svou příležitost nevyužil.


sdílet