West: Na konfrontaci s třetí ligou to není vůbec dobrá vizitka

29. 1. 2022
Redakce

Opava – Ani druhé domácí utkání v rámci zimní přípravy nedokázali opavští fotbalisté vyhrát. Jak utkání viděl hlavní trenér Roman West?

"V této fázi přípravy je to hodně nepříjemné. Nejdříve tři góly od Hlučína, teď pět gólů od Uničova. Narovinu, na konfrontaci s třetí ligou to není vůbec dobrá vizitka. Řekl bych, že dnes jsem, víceméně, zklamaný i z prvního poločasu. Co se týče výsledku tak jednoznačně, protože bychom si s tímto soupeřem měli poradit. Dali jsme sice tyčku a měli další dobré šance, soupeř byl navíc extrémně produktivní ale i tak ten výsledek měl v prvním poločase vypadat úplně jinak," začal Roman West.

"Co se týče druhého poločasu, tak to bylo hodně podobné utkání s Hlučínem. Šanci dostávají z větší části naši mladí kluci, odchovanci, kteří hráli ve většině případů zatím nejvýše divizi a v dané chvíli je to na ně možná moc. Každopádně jim chceme dávat šance a pracovat s nimi. Nicméně hlavním zklamáním dnes je pro mne první poločas, kdy jsme toho jednoznačně měli předvést více," uvedl trenér Roman West.

"Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že jsme se teď hodně důsledně věnovali tréninkovému procesu v týdnu, takže hráči teď toho měli opravdu hodně. Teď už jedeme v tomto rytmu vlastně třetí týden a kluci jdou do zápasu v hodně velké únavě, ale ani to nás neomlouvá. Sice tyto první zápasy nehrajeme nutně na výsledky, ale samozřejmě chceme, aby to bylo lepší. Prostě nemůžeme dostat od třetiligového soupeře za zápas pět branek, to nejde," dodal Roman West.

"Uvidíme, jak budou vypadat další utkání. Tento týden ustoupíme z dvoufázových tréninků, půjdeme pouze do jedné fáze, tak aby to z hráčů částečně spadlo a byla tam nějaká superkompenzace do další fáze přípravy. Nicméně ta příprava bude ještě dlouhá, takže pořád budeme tvrdě pracovat. Teď máme dva týdny do soustředění, následně soustředění a pak ještě čtrnáct dní do ligy, takže čas na to, aby ta únava z hráčů spadla tam je a po těch třech týdnech, kdy toho bylo opravdu hodně, musíme trochu zvolnit, abychom předešli nějakému riziku. I z toho důvodu aktuálně stále prostřídáváme dvě sestavy, abychom těm hráčům trošičku ulevili a každý z nich hrál maximálně poločas, tak aby se nám kvůli únavy nestalo zbytečné zranění," zakončil Roman West.


sdílet