Chtěl bych pokračovat ve střílení gólů a vytváření šancí pro kluky

14. 2. 2022
Redakce

Opava – Teprve osmnáctiletý útočník Slezského FC má na podzim bilanci dvou gólů a stejného počtu asistencí. Nasbíral je během šestnácti zápasů, do kterých zasáhnul.

Denisi, když shrneme tvé dosavadní působení v A-týmu, tak je to pět zápasů v nejvyšší soutěži a šestnáct v druhé lize. K tomu máš letos na podzim premiérové dva góly proti Žižkovu. Jak se ti to poslouchá?

Jsem rád, že jsem v tak mladém věku mohl nastupovat a sbírat své první ligové starty, což byla skvělá zkušenost i směrem do druhé ligy. Jsem taky rád, že jsem se dokázal dvakrát prosadit proti Žižkovu. Na podzim byly i nějaké asistence, což je fajn. Ale gólů chci samozřejmě střílet více, protože šance v zápase na to mám.

Jako odchovanec klubu poprvé podstupuješ kompletní zimní přípravu s A-týmem. Navíc jsi se potýkal s lehkými zdravotními komplikacemi. Jak se teď cítíš?

Příprava je náročná, ale tak to musí být, abychom nabrali fyzickou kondici a získali zpátky herní praxi. Myslím si, že je to důležité, protože pak budeme mít na jaře z čeho brát. Osobně mi připadá zimní těžší a náročnější než letní. Je pravda, že jsem z ní bohužel na týden vypadl kvůli covidu, ale už se cítím dobře.

Kde vnímáš největší rozdíly oproti dorosteneckým letům? Tvrdší tréninky, více náročná posilovna, vyšší kvalita a konkurence v týmu?

Jednoznačně. Je to náročnější, ve větší intenzitě. Trénujeme dvoufázově, což jsme v dorostu neměli kvůli školy. Oproti dorostu je to velký rozdíl, co se týče tvrdosti, rychlosti a náročnosti.

Kabina prošla v pauze lehkou obměnou. Vás mladých je v šatně více, navíc v drtivé většině odchovanci. Mění to tvou roli v týmu? A co nově příchozí, jak zapadli do mladého kolektivu?

Je super, že kluci z béčka dostávají příležitost se porvat o místo. Právě díky tomu je nás mladých tady tolik. Máme k sobě blízko, a to je paráda. Jinak musím říct, že už jsem přivyknul tempu, ve které se hraje a na a hřišti se proto cítím o něco lépe i z toho důvodu, že už mám něco odehráno. Vnímám svou pozici trošku jinde než právě před tím půl rokem. Jinak Bílas s Kopcem jsou super kluci do kabiny i na hřiště. Mají kvalitu. Věřím, že nás dokážou zvednout, takže za mě určitě spokojenost.

Po odchodu Holíka budete s Tomášem Ratajem hlavní útočnou zbraní Slezského FC. Jsi na to připravený?

Věřím, že ano. Vletíme do toho a snad nám to bude padat a Lukáše dokážeme plnohodnotně nahradit. Zároveň je to opět další šance, jak dostávat větší herní prostor a vytížení. Komunikujete spolu o tom nebo to zatím není téma. Spíše se spolu bavíme o zápasech obecně. Jak to v určitých herních situacích vypadá na hřišti a podobně. V přípravě jsme už odehráli i pár zápasů spolu a myslím, že nám to společně docela sedí.

S jakými osobními cíli jdeš do jarní části sezony?

Rozhodně bych chtěl, abychom vyhráli co nejvíce zápasů a pohybovali se u čela tabulky. Nebudu zastírat, že zahrát si baráž by bylo fajn, protože bych si zase vyzkoušel něco trošku nového. Co se mě samotného týče, tak bych chtěl samozřejmě pokračovat ve střílení gólů a vytváření šancí pro kluky, tak bych svými výkony pomáhal k bodům.

V neděli odjíždíte do Polska na soustředění, jak se těšíš?

Jo, v Polsku jsme byli už v létě bylo to tam fajn. Měli bychom se na soustředění zaměřit hlavně na tu taktickou stránku fotbalu, a ne tolik fyzického drilu, navíc už budeme konečně na přírodní trávě, takže se určitě těším. Obecně je super, že můžeme na chvíli pryč a vyčistit si hlavu, ucelit kolektiv a vytvořit pořádnou partu. Na to se moc těším.


sdílet