West: Jsem rád, že jsme se od úvodních zápasů posunuli nejen herně, ale i výsledkově

18. 2. 2022
Redakce

Opava – Na závěr soustředění si Slezský poradil v přípravném utkání s výběrem Pogonu Štětín. Jak utkání a také celé soustředění hodnotil hlavní trenér Roman West?

„Soustředění nám vyšlo výborně. Co se týče ubytování, stravy, hřišť a celého zázemí, tak to zde bylo na skvělé úrovni. Všechny tréninky, kromě čtvrtečního, kdy se zvednul vítr a začalo více pršet, jsme absolvovali na přírodní trávě a za dobrého počasí. Co se hráčů týče, tak z těch je z mého pohledu aktuálně cítit mírná únava, protože ještě nejsou tolik zvyklí na přírodní trávu. Ten povrch je přece jen trochu měkčí a jiný než umělka, takže ze začátku odčerpává tu energii o něco více, což bylo vidět i na dnešním utkání. Každopádně soustředění hodnotím celkově jednoznačně pozitivně," okomentoval soustředění trenér Roman West.

„Teď pro nás bude důležité, abychom se i v domácích podmínkách začali připravovat na trávě, tak ať navážeme na soustředění a zase se s tím terénem sžijeme o něco více, abychom se mohli pořádně připravit na generálku a první soutěžní utkání. Samozřejmě bude záležet na počasí, ale věřím, že se nám to podaří," dodal Roman West.

„Co se zápasu týče, tak vzhledem k tomu, že jsme z hráčů cítili v týdnu mírnou únavu, právě kvůli přechodu z umělé trávy na přírodní, tak jsme se rozhodli rozložit síly mezi celý kádr. A vzhledem k tomu, že za týden již hrajeme generálku, tak to pro některé byla zároveň také poslední šance se ukázat, protože v Brně už budeme hrát víceméně na ten nejužší výběr, který by se měl porvat o základní sestavu pro první utkání," začal hodnocení utkání Roman West.

„Dnes jsme se jinak rozjížděli o něco pomaleji. Soupeř byl ze začátku o něco rychlejší a důraznější. I proto se na začátku dostal do dvou možností a vypadal velmi nebezpečně. My jsme se nicméně dokázali chytit a následně si vytvořili spoustu šancí, když jsme trefili i tyč a některé jasné gólovky nedokázali proměnit. Nicméně i tak jsme v poločase vedli dva nula a ve druhém poločase jsme zápas rozhodli třetím a čtvrtým gólem. I z toho důvodu se utkání ke konci už jen dohrávalo. Každopádně si myslím, že to je zasloužené vítězství a jsem rád, že jsme se od úvodních zápasů posunuli nejen herně, ale i výsledkově," dodal Roman West.

„Teď nás čeká již tréninkový týden, který bude úplně stejný jako před mistrovským utkáním, takže věřím, že příští týden a samozřejmě i poté v sezóně, budou hráči ještě živější, agresivnější a důraznější, než tomu bylo doposud," zakončil Roman West


sdílet