Tomáš Rataj prodloužil smlouvu

23. 2. 2022
Redakce

Opava – Tomáš Rataj podepsal s Opavou novou smlouvu! Osmnáctiletý útočník tak bude ve Slezsku působit i v dalších sezonách.

Tomáš Rataj, který má za sebou také hostování v týmu norského mistra FK Bodö/Glimt, prodloužil smlouvu do léta 2025.

„Jsem rád, že se mnou Opava počítá. Je to pro mě motivace do další práce a budu dělat všechno pro to, aby byl klub i fanoušci spokojeni a Opava se dostala zpátky tam, kam patří," okomentoval podpis smlouvy Tomáš Rataj.

„My jsme rádi, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy. Tomáš na sobě po návratu z Norska hodně zapracoval, zejména na kondiční stránce. Je to velmi perspektivní hráč a my věříme, že se bude dále rozvíjet a podaří se mu naplnit svůj potenciál," uvedl sportovní manažer SFC Jaroslav Kolínek.

Tomáš Rataj se dostal do prvního týmu v sezóně 2020/21 a doposud za první mužstvo odehrál 28 soutěžních utkání (25 v lize, 3 v poháru) a připsal si v nich dva góly. Ten první vstřelil do sítě Mladé Boleslavi ve věku 17 let, osmi měsíců a 21 dnů a stal se tak nejmladším střelcem klubové historie.

„Jsme rádi za důvěru, kterou Opava k Tomášovi má a pěvně věříme, že během jarní části sezóny ji začne na hřišti splácet a pomůže týmu jak herně, tak také góly a asistencemi," dodal Roman Brunlík z agentury RBR SportConsult, která hráče zastupuje.


sdílet