První jarní kolo je tady. Slezský míří do Drnovic, utká se s Vyškovem

4. 3. 2022
Redakce

Opava – Slezský zahájí jaro v Drnovicích. Na věhlasném stadionu se v rámci 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utká s Vyškovem. Dobrá forma z přípravy i zahraniční posily. Jak tým z Vyškova aktuálně vypadá si přečtěte v naší předzápasové reportáži.

Zimní přestávka je tatam, a Slezský tak čeká první jarní kolo na půdě Vyškova. Jak dopadne souboj s nováčkem soutěže, který se aktuálně potýká na 12. místě?

Závěr podzimní části sezony domácímu Vyškovu nevyšel podle představ, když z posledních pěti zápasů bral jen čtyři body za jednu výhru a remízu. To opavští jsou na tom o poznání lépe, když všechny své závěrečné zápasy vyhráli, s výjimkou utkání s brněnskou Zbrojovkou.

V přípravných zápasech Vyškov nenašel přemožitele, když ze sedmi utkání dvě vyhrál a ve zbytku remizoval. Zahrál si také zimní Tipsport ligu, kde se v konkurenci Brna, Trenčína a olomoucké Sigmy umístil s jedním bodem na posledním místě základní skupiny.

V zimní přestávce byl tým z Vyškova velmi aktivní na přestupovém trhu a přivedl hned několik zahraničních posil. Tou největší je bezesporu Ethan Dobbelaere ze Seattlu Sounders, hrajícího americkou MLS a anglický záložník Joe Ackroyd, který dřive působil v Championship v dresu Barnsley. V rámci posílení kádru se Vyškov vydal také cestou mladých a talentovaných hráčů z okolních větších klubů. Přivedl tak na hostování například útočníka Martina Sedláka ze Zbrojovky Brno, stopera Jaroslava Harušťáka z Baníku Ostrava, obránce Radim Olšanský ze Slovácka nebo brankáře Antonía Kinského ze Slavie Praha. Druhou stranou mince je ovšem odchod Ahmeda Fofany a Patrika Slaměny, kterým skončilo hostování a kteří na podzim vsítili shodně tři branky, což je zařadilo mezi TOP 5 skórujících hráčů Vyškova. Po konci hostování zamířil Ahmed Fofana zpátky do MFK Chrudim a Patrik Slaměna do Sigmy Olomouc.

O prvním zápase se rozpovídal i trenér, Roman West: „Víme, že nás nečeká nic lehkého. I když jsme doma zvítězili, tak především v závěrečných minutách byl Vyškov nebezpečný. V přestávce lehce obměnili kádr a mají aktuálně v kádru mnoho mladých hráčů z Baníku, Slovácka nebo Slávie. Naopak došlo na odchody, třeba Fofany, který nám doma zatápěl. Co se týče utkání, je těžké odhadovat, v jaké sestavě proti nám Vyškov nastoupí, zároveň se dá vzhledem k hracímu času očekávat těžký terén. Každopádně do Drnovic jedeme s jediným cílem, a to vyhrát. Nic jiného mě nezajímá.“

Zajímavostí je, že kvůli absenci vyhovujícího stadionu po postupu do FNL, hrají domácí své zápasy na legendárním stadionu v Drnovicích, kde SFC svedl nejednu těžkou bitvu. V sezoně 1995/96 se dokonce v Drnovicích odehrál vůbec první zápas Opavy v první lize, ve kterém měl svou prvoligovou trenérskou premiéru i Petr Žemlík.

Zápas má na stadionu v Drnovicích výkop v sobotu 5. března 2022, v 10:15.


sdílet