Zápas s Třincem bude věnován ukrajinským uprchlíkům

10. 3. 2022
Redakce

Opava – Slezský se v sobotu, poprvé v jarní části soutěžního ročníku, představí na domácím hřišti, když vyzve fotbalisty Třince. Toto utkání bude věnováno uprchlíkům z Ukrajiny, kteří byli nuceni kvůli válce opustit své domovy na Ukrajině a nyní se nacházejí na území našeho města.

Klub se v reakci na aktuální situaci na Ukrajině rozhodl v minulých dnech nabídnout ukrajinským občanům, kteří byli nuceni opustit své domovy, dočasné ubytování v prostorách Parkhotelu Opava.

„Vzhledem k tomu, že situace je stále kritická, považujeme za důležité a správné pomoci lidem, kteří byli nuceni vinou válečného konfliktu opustit své domovy. Z toho důvodu jsme se rozhodli následující utkání věnovat právě ukrajinským uprchlíkům,“ uvedl předseda představenstva Zdeněk Viktorin.

Sbírka pro uprchlíky

Součástí sobotního utkání bude sbírka pro uprchlíky, kteří jsou ubytováni právě v prostorách Parkhotelu. Na všech pokladnách a také ve fanshopu, budou nachystány kasičky, do kterých budou fanoušci moci přispět. Slezský bude sbírku ještě propagovat na svých sociálních sítích a pokusí se zapojit i co nejvyšší počet fanoušků. „Věříme, že se jich přidá co nejvíce a stejně jako několikrát v minulosti dokážeme společně podpořit dobrou a důležitou věc. Značnou část uprchlíků tvoří děti, takže pomoc by se měla orientovat především na ně,“ dodal Zdeněk Viktorin.

Do sbírky se zapojil také A-tým, včetně realizačního týmu, který již mezi sebou vybírá finanční prostředky, které budou následně také věnovány na zajištění potřebných věcí pro uprchlíky.

Jak domácí, tak také hostující fotbalisté navíc nastoupí k zápasu ve speciálních trikách na podporu Ukrajiny. Tyto podepsaná trika pak bude možné, již v průběhu zápasu, zakoupit v klubovém fanshopu. Cena trika je stanovena na 500 Kč a celý výtěžek z prodeje poputuje na potřeby uprchlíků.

Před začátkem utkání pak proběhne také minuta potlesku na podporu Ukrajiny.


sdílet