První domácí utkání jara je tady! Do Opavy míří Třinec

11. 3. 2022
Redakce

Opava – V rámci osmnáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se na opavském trávníku představí Třinec. Pro aktuálně čtrnáctý tým tabulky se bude jednat o první jarní utkání, jelikož minulý týden došlo k odložení jeho duelu s Chrudimí.

Opava nevstoupila do druhé části sezony úspěšně, když v těžkých podmínkách v drnovickém azylu prohrála s Vyškovem 4:1. Po dobrém vstupu do utkání a brance Pikula opavští bohužel své vedení neudrželi a Vyškov po zlepšeném výkonu ve druhé půli utkání převrátil na svou stranu. Naopak třinečtí na svůj první zápas stále čekají. Aktuálně 14. tým FNL měl na svém stadionu v rámci 17. kola přivítat fotbalisty Chrudimi, utkání ovšem muselo být kvůli sněhu a nepříznivým hracím podmínkám odloženo. Třinci se navíc nepovedl závěr přípravy, když svěřenci trenéra Zbončáka v posledních třech utkáních přípravy, včetně generálky s rezervou ostravského Baníku, pokaždé prohráli.

V posledních měsících třinečtí přivítali také několik výrazných přestupových jmen. Návrat z hostování ze slovenské nejvyšší soutěže hlásí dvojice David Gáč a Ondřej Machuča. Řady ex-opavských fotbalistů v třineckém dresu pak rozšířil útočník René Dedič z Příbrami a také záložník Aleš Nešický z Karviné. O pikantnost tohoto malého moravskoslezského derby tak nebude nouze. V současné době jsou totiž v kádru dnešního soupeře hned čtyři bývalí hráči Opavy. Útočníci Juřena s Dedičem a také záložníci Nešický a Kania.

Nejlepším střelcem Třince v aktuální sezóně je senegalský obránce Tidiane Ba společně s René Dedičem. Oba dokázali na podzim vsítit tři branky. Pozor si opavská obrana musí dát také na druhého vytáhlého útočníka, Václava Juřenu, který má na svém kontě o gól méně.

„Čeká nás nepříjemný soupeř, který potřebuje získávat body. Ve svém středu má navíc několik hráčů, kteří v minulosti působili v Opavě a budou se tak určitě chtít ukázat. Já každopádně věřím, že utkání zvládneme a vrátíme Třinci podzimní porážku,“ uvedl na adresu dnešního soupeře trenér Roman West.

Utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je na programu v sobotu 12. března od 14:30 na Městském fotbalovém stadionu v Opavě.


sdílet