West: Dokázali jsme si vytvořit šance a být dostatečně produktivní

12. 3. 2022
Redakce

Opava – Slezský FC Opava v derby porazil FK Fotbal Třinec 3:0. Jak utkání zhodnotil trenér SFC Opava, Roman West?

„Jsem obrovsky šťastný, že jsme dnes vyhráli, zejména i kvůli tomu, jakou facku jsme dostali ve Vyškově. Velmi oceňuji to, jak jsme se z toho dokázali oklepat. První poločas skončil 0:0, takže jsem rád, že jsme zůstali trpěliví i ve druhém poločase a dokázali si vytvořit šance a být dostatečně produktivní. Dneska je to krásný výsledek. Myslím si, že jsme Třinec do ničeho nepustili," začal hodnocení hlavní trenér Roman West.

„Po dvou posledních zápasech jsme konečně hráli dobře organizovaně v obranné fázi. Vzhledem k tomu, že z posledních dvou zápasů, v generálce s Brnem a proti Vyškovu, jsme inkasovali sedm gólů, tak jsme rádi, že se nám dnes podařila udržet také nula vzadu a trochu si zvednout sebevědomí. Dnešní výhra je o to cennější, že se díky ní i nadále držíme v horních patrech tabulky. Spousta týmů okolo v úvodu jara ztratila, takže i proto je dnešní výhra tolik důležitá,“ uvedl Roman West.

„Ve Vyškově se nám zranil Helešic, který zápas nedohrál, a Pikul měl v týdnu nějakou střevní virózu, takže toho moc neodtrénoval. I z toho důvodu jsme dnes vsadili na hodně mladou sestavu. Samozřejmě jsme po nepovedeném výkonu v úvodním kole chtěli hru trošku oživit. Potřebovali jsme dostat do mezihry drzejší hráče, to je mimochodem důvod, proč dnes nastoupil například Denis Darmovzal. Ten minulý týden v zápase rezervy předvedl vynikající výkon a dal tři góly, takže dostal šanci i když neměl tolik odtrénováno v přípravě. Denis to dneska zvládl velmi dobře, konec konců dal i gól. V dnešním zápase jsme ho velice využívali v přechodové fázi přes střed hřiště, takže nám náš záměr vyšel. Oproti Vyškovu jsme stáhli Didibu zpátky na šestku, kde dnes ožil a hrál velmi dobře. Původně jsme v něm viděli variantu za Holíka, ale v mezihře, kde má balón, je silnější a cítí se lépe," pokračoval v hodnocení Roman West.


sdílet