Rataj: Myslím si, že nám utkání vyšlo po všech směrech

13. 3. 2022
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava - O vítězném utkání proti třineckým fotbalistům se rozpovídal autor vítězného gólu zápasu, Tomáš Rataj.

Tomáši, dneska jsi byl v základní sestavě a hned jsi k tomu přidal i branku. Jak hodnotíš dnešní zápas?
Myslím si, že nám utkání vyšlo po všech směrech. Hráli jsme organizovaně, dopředu jsme měli dobré útoky a přechody do útočné fáze. Trpělivá taktika nám vyšla, a proto jsme zvítězili.

Třinec bránil celý zápas v hlubokém bloku. Jak těžké bylo se proti tomuto obrannému schématu prosadit?
To je pravda. Třinec hrál v hlubokému bloku a kvůli tomu jsme neměli moc prostoru, a proto jsme se to snažili hrát hodně po stranách, kam jsme posílali dlouhé míče za obranu a centry z kraje hřiště. V prvním poločase se nám to sice až tak nedařilo, ale ve druhém poločase už jsme cestu našli a napadalo to tam.

Co zaznělo o přestávce v kabině, měli jste nějaké speciální pokyny, ke kterým vás trenér nabádal směrem do druhého poločasu?
Pokyny zůstávaly pořád stejné. To znamená hodně Třinec presovat, nedávat jim žádný prostor na rozehrávku a hrát rychle dopředu. Samozřejmě také co nejdříve po začátku poločasu skórovat, což se nám povedlo.

Ten zmíněný rychlý gól jsi dal ty, můžeš nám tu situaci popsat?
Jsem rád, že jsem dal konečně po delší době gól, navíc když jsem nastoupil v základu, což je taková třešnička. Joss Didiba mi poslal nádherný balón a já jen nastavil nohu, takže velký dík a kus toho gólu jde hlavně za ním.

Dneska jste do zápasu nastoupili v hodně mladé sestavě, jak ta spolupráce z tvého pohledu vypadala?
Spolupráce fungovala dobře, kluci jsou šikovní. Vzhledem k tomu, že jsme spolu takhle hráli v zápase úplně poprvé, tak to hodnotím hodně pozitivně. Věřím, že s dalšími zápasu to bude jen a jen lepší.

Příští týden vás čeká venku Chrudim, která dnes remizovala s Duklou Praha. V domácím prostředí to bude nepříjemný soupeř, co od toho utkání očekáváš?
Rozhodně to nepříjemný soupeř je, ale my určitě nebudeme nic měnit. Budeme se soustředit zejména na sebe, snažit se jim vnutit náš styl hry a díky tomu vyhrát.


sdílet