Dorosty o víkendu neuspěly

15. 3. 2022
Redakce

Opava – Dorosty U19 a U17, hrající celostátní dorosteneckou ligu, o víkendu zajížděly k utkání do Olomouce, kde se střetly s domácí Sigmou. Kategorie U18 a U16 pak vstoupily do jarní části moravskoslezské dorostenecké ligy utkáním proti Slovácku.

Po prvním domácím utkání, které v minulém týdnu sehrály ligové dorosty na umělé trávě v Kylešovicích, tentokrát zajížděly k dalšímu utkání do Olomouce. Soubojem se Slováckem pak do jarních bojů vstoupily také kategorie U18 a U16. Minulý víkend však pro naše dorosty bohužel úspěšný nebyl, když všechny body zůstaly domácím celkům

SK Sigma Olomouc U19 – Slezský FC Opava U19 3:1 (3:1)

Branky: 2x Mikulenka, Michl - Cempírek
ŽK: Dodek, Hendrych, Petzuch, Groda (Opava)

Olomouc: Koutný, Saňák, Coufal, Cahel, Michl, Hadaš (46. Hřivnáč), Dohnálek (71. Cubo), Fabiánek (59. Studený), Vyhlídal (80. Nguyen), Stryk (71. Pavlíček), Mikulenka

Opava: Schönwalder, Jaroszek (80. Němec), Pejša, Chládek, Segeťa (46. Ceniga), Dodek (72. Groda), Stříbný (46. Petzuch), Hendrych, Cempírek, Blažej, Blatný (72. Grulich)

„Do utkání proti favorizovanému týmu Sigmy jsme vstoupili vcelku dobře a po čtvrt hodině hry jsme šli do vedení 1:0 díky gólu Cempírka, který skvěle zakončil, když postupoval sám na brankáře. Olomouc pak postupně stupňovala svůj tlak a vytvořila si mnoho standartních situací. Bohužel dvě z nich dokázala Sigma využít díky našemu špatnému chování v pokutovém území a to rozhodlo o dalším vývoji utkání. Hráčům nelze upřít snahu a bojovnost, ale největší hodnotu tohoto zápasu vidím v tom, že se měli možnost srovnat s tak kvalitním týmem a zjistili, na jakých věcech do budoucna pracovat," uvedl trenér U19 Josef Dvorník.

SK Sigma Olomouc U17 – Slezský FC Opava U17 4:1 (1:1)

Branky: 2x Proniuk, Petráš, Řezníček - Lazecký
ŽK: Kokeš (Opava)/p> Opava: Kadlec, Cileček, Kubát, Stareček, Wehowský, Sedláček (46. Buchta), Kokeš (81. Honeš), Šrek (46. Panyla), Lazecký (67. Géryk), Ligač, Nováček (86. Vyležík)
České Budějovice: Král, Petráš, Procházka, Proniuk, Nguyen, Vaculík (58. Vaculík), Pavlíček, Riedl, Páleník (77. Táborský), Michalík (58. Jalovičor), Páviš

Opava: Souček, Cileček, Kubát, Stareček, Wehowský, Kokeš (72. Sedláček), Šrek (63. Géryk), Panyla (80. Vyležík), Lazecký, Ligač, Nováček (72. Honeš)

„I když výsledek vypadá jednoznačně, tak proti velmi silnému soupeři jsme byli po většinu utkání rovnocenným soupeřem. Bohužel nejsme schopni odehrát celých 90 minut bez jednoduchých individuálních chyb. Hráči Sigmy, Sparty, Slavie, Baníku udělají takové chyby 5x za půl roku, my zatím bohužel 3x za utkání. V celkovém pohledu je ale třeba kluky pochválit. Podali výkon na hranici svých možností. S jedním z nejlepších týmů v republice jsme drželi krok. Máme na čem stavět,“ okomentoval vítězné utkání Tomáš Mrázek.

1. FC Slovácko U18 – Slezský FC Opava U18 3:1 (2:0)

Branky: Polák, Menšík, Šušla - Murín
ŽK: Novotný - Barták, Hluchník

Slovácko: Urban, Polák, Novotný, Menšík, Jonáš (72. Šušla), Řezník, Růžička (56. Gryc), Slouka, Chodura, Vašíček (72. Havlík), Žourek (65. Kolář)

Opava: Thimel, Sotorník, Věntus, Murín, Kaluža (46. Hluchník), Barták, Grulich, Strážnický (46. Sochor), Zavadil, Petzuch (76. Montag), Groda (59. Kavan)

„Dnes jsme odehráli utkání proti velice kvalitnímu a technicky dobře vybavenému soupeři. Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a soupeře vysoko napadat. Bohužel jsme hned v úvodu obdrželi dvě branky po sporných situacích. Soupeř byl každopádně po většinu prvního poločasu lepší na míči a rychlejší a tvrdší v osobních soubojích, takže jsme se těžko dostávali do zápasu. Ve druhém poločase už měl náš výkon lepší parametry, zejména z taktického hlediska. Soupeře jsme téměř do ničeho nepustili, bohužel jsme ale neproměnili několik náznaků šancí a nakonec tedy proháli 3:1," uvedl trenér U18 David Drexler.

1. FC Slovácko U16 – Slezský FC Opava U16 6:2 (4:2)

Branky: 3x Bárta, Kremr, Dobrovolný, Barát - Hendrych, Baar
ŽK: Odiase, Novotný, Dobrovolný, Vrána (Slovácko)/p> Slovácko: Zimčík, Odiase, Kolařík (57. Hána), Hrbáček (71. Vrána), Novotný, Dobrovolný (65. Bílek), Hrdlička, Štecha, Kremr, Bimka (57. Barát), Bárta (71. Kocman)

Opava: Martinák, Hendrych (59. Winkler), Zacpal (68. Jaroš), Hejhal, Galík (59. Dědík), Andrle (73. Patyk), Hendrych, Blahut (46. Pecník), Endrych, Baar, Vladař

„Utkání dnes rozhodla lepší soubojová hra Slovácka a efektivnější řešení gólových situací z jejich strany. V tom nás dnes Slovácko předčilo,“ okomentoval utkání trenér U16 František Metelka.


sdílet