Libor Kozák navštívil zápas SFC: Jednou bych se chtěl vrátit tam, kde jsem začal

15. 3. 2022
Redakce

Opava – Bývalý český fotbalový reprezentant Libor Kozák, který z Opavy odešel do italského Lazia Řím, působil například také v anglické Aston Ville, ve Spartě či Liberci a v sezóně 2012/2013 se stal například nejlepším střelcem Evropské ligy, zavítal na sobotní utkání SFC s Třincem.

Libore, po jak dlouhé době si byl v Opavě na fotbale?

Po dlouhé. Naposledy jsem tady byl ještě jako hráč v dresu Sparty, ale jako divák jsem zde už nějaký ten pátek nebyl. I proto jsem rád, že to takto vyšlo a díky tomu, že jsem jel po mém pátečním zápase na víkend domů do Opavy a Slezský hrál zrovna doma, jsem mohl na fotbal vyrazit.

Co říkáš na dnešní výkon a kádr?

Popravdě jsem neznal úplně všechny kluky, ale je tady aktuálně hodně mladý a talentovaný tým. Myslím si, že je super, že se do kádru zabudovávají takhle mladí hráči. Tento zápas navíc zvládli skvěle, takže jen tak dál.

Jak zatím hodnotíš své angažmá v Maďarsku?

Zatím ho hodnotím jednoznačně pozitivně, i když z mé strany těch gólů zatím není tolik, kolik bych si přestavoval, ale věřím, že to brzo přijde. Zázemí je navíc naprosto perfektní. Celkově i soutěž na mne působí velice dobře. Maďarský fotbal sice u nás zatím není brán tak vážně, ale podle mě jdou správným směrem a za pár let nás můžou klidně přeskočit, jelikož tam mají skvělé zázemí, mají své akademie kde se o kluky perfektně starají a celkově to mají propracované a nebojí se investovat.

Libore, teď otázka, kterou nemůžeme přejít. Chtěl by sis někdy v budoucnu ještě zahrát před opavským publikem?

Určitě. Vždycky jsem měl tu vizi, že bych se jednou chtěl vrátit tam, kde jsem začal. Samozřejmě to bude hodně záležet na mém zdraví, ale pokud bude držet, tak ta možnost tady určitě je.


sdílet