Mládež SFC nově disponuje moderní bezobslužnou kamerou VEO

16. 3. 2022
Redakce

Opava – Mládež SFC nově disponuje moderní bezobslužnou kamerou VEO, která by měla pomoci v dalším rozvoji hráčů.

Opět máme o něco kvalitnější podmínky pro rozvoj mládeže ve Slezském FC Opava. V rámci jejich postupného zkvalitňování, které v minulých letech začalo, se podařilo zakoupit bezobslužnou kameru VEO.

Toto moderní zařízení umožní trenérům zaznamenávat a analyzovat zápasy i tréninky bez nutnosti kameramana, což vnímáme jako výrazný posun v oblasti dalšího rozvoje přípravy našich talentovaných fotbalistů.

V letošním roce bychom rádi pořídili ještě jednu tuto kameru a další zařízení sloužící k detailní analýze výkonnosti a fyzické připravenosti jednotlivých hráčů, o což jsme zažádali v jednom z dotačních programů.

„Možná je to paradoxně reakcí na situaci kolem covidu, ale v posledních letech jsme se výrazně posunuli mnohem dále v celkovém servise pro rodiče a hráče. Můžeme tomu říkat například digitalizace nebo větší využívání moderních technologií, každopádně před dvěma lety jsme pro komunikaci s rodiči zřídili Klubový informační systém KIS, který využíváme pro informovanost rodičů, evidenci správných kontaktních údajů, plateb, zdravotních prohlídek apod. V minulém roce jsme pro hráče zase pořídili aplikaci XPS. Ta nám pomáhá s hráči lépe komunikovat, vést jejich datovou analýzu, vidět zde výsledky testů a také třeba pomáhá při tvorbě individuálních tréninků," uvedl šéftrenér SpSM a hlavní trenér U15 Jan Hruška mladší.

„Důležitým faktorem při rozvoji hráčů je pak jejich videoanalýza. Právě kvůli videoanalýze jsme potřebovali postoupit zase o stupínek výše a v tomto směru věříme, že nám pomůže moderní bezobslužná kamera VEO. Podařilo se nám pořídit zařízení, které je díky chytrému softwaru schopno samo snímat trénink nebo utkání. Kamera je schopná natáčet a přibližovat těžiště hry a to vše, aniž by u kamery musela stát její obsluha. Touto cestou chceme pokračovat a věříme, že se nám i v dalších letech povede zkvalitňovat sportovní přípravu našich hráčů. Do budoucna bychom chtěli disponovat zařízením pro elektronické vyhodnocování motorických testů nebo sadami GPS vest pro hráče. Je pravda, že to nejsou malé investice, ale budeme dělat maximum pro to, abychom byli schopni je realizovat," dodal Jan Hruška mladší.


sdílet